Jazy, Dag 2 – 2 mei 2017

Vandaag om 10:45 heeft mama een workshop bijgewoond van psycholoog Faye over gedragsverandering door beloning.
Interessante workshop waar duidelijk werd verteld hoe je in bepaalde situatie het beste kan handelen.
Niet alleen voor Jazy maar voor het hele gezin.

Om 13:00 was het weer zover Jazy werd opgehaald door Naëmi en Marine (stagaire) en Zelie ging weer met Gabrielle en nog twee andere meisjes mee om hun programma te volgen. Wat ze ook erg leuk vindt om te doen.

Jazy gaat eerst binnen oefenen door met verschillende speeltjes te werken en hem dan een keuze te geven waarop hij ja of nee moet zeggen. Er werd ook aan zijn gegooi gewerkt en hoe we daar nu mee om moeten gaan.
Verder heeft hij nog op de schommel gezeten wat hij eerst niet zo leuk vond, maar daarna wel 2 keer de keuze zelf gemaakt heeft
om het nog een keer te mogen doen.
Daarna naar het dok, vrolijk kwam hij in zijn wedsuit naar buiten zo schattig. Hij zwaaide en liep vrolijk mee naar het dok.
Eenmaal op het dok zag hij Naëmi haar zwemvest en flippers aan doen en wist hij dat hij het water in zou gaan en daar had hij  geen zin in. Dus Begon hij te huilen wat zijn manier is van dan hoef ik er misschien niet in.
Helaas voor ons mannetje hij gaat gewoon het water in, huilde even en stopte toen hij weer met Bonnie aan de slag ging.
Jazy vindt Bonnie wel leuk maar vooral ook de vin van Bonnie vindt hij wel interessant,  hij wil er het liefst elke keer eraan vast gaan houden/hangen.
Af en toe begon hij weer te huilen, het water was ook wat frisser dan normaal.
Verder had Naëmi in de gaten dat hij de wind en spetters echt heel vervelend, vindt erg veel prikkels voor hem dus vandaar ook zijn verdriet en boosheid.
Maar door interactie met Bonnie leide hem dat weer even af van de wind en gespetter.
Toen kwam de bal tevoorschijn mocht hij die overgooien naar Bonnie en dat vond Jazy wel erg leuk.
Uiteindelijk kwam de stok nog in het water waar Bonnie over moest springen, maar ze luisterde niet naar het commando en bleef maar springen samen met haar zoontje Sami. Ze waren een beetje ondeugend wat voor ons wel mooie foto’s en een filmpje opleverde.
Alleen helaas voor Bonnie geen visje.
Daarna is hij weer het dok op gegaan om vervolgens op zijn rug met een handdoek te liggen voor een hoofdmassage voor zijn prikkels.
Wat hij niet leuk vond, maar toch wel even moest doorstaan.
En toen zat het er weer op voor vandaag nog eerst even douchen wat erg goed was gegaan doordat ze weer telde echt super trots op ons mannetje hoe hij weer gewerkt heeft vandaag.
Morgen een bijzondere dag Zelie mag mee met Jazy eerst half uur binnen werken en daarna het dok op.
En mag ze alles van dichtbij mee maken en helpen Bonnie te belonen. Goed voor haar om het ook zo van dichtbij mee te mogen maken, dan voelt ze zich ook betrokken met haar broertje.
Daar heeft ze nu al erg veel zin in, en wij ook om het te gaan zien.
Liefs Arno, Rianne, Zelie en Jazy

Een gedachte over “Jazy, Dag 2 – 2 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *