Jazy, Dag 3 – 3 mei 2017

Vandaag was het een speciale dag want Zelie mocht mee op het dok.

Om 13:00 uur aangekomen kwam Naëmi Jazy en Zelie ophalen, want ze mocht ook mee naar de oefenruimte waar Jazy elke dag eerst begint met zijn oefeningen. Hij vondt erg leuk dat Zelie mee ging. Samen hebben ze ook de oefeningen gedaan.

Na een half kwamen ze naar buiten om naar het dok te gaan. Naëmi had Jazy nu een wetsuit met lange broekspijpen en armen aangegeven zodat hij dan wat minder last zou hebben van het koude water. Wat natuurlijk niet echt koud is, maar Jazy houdt niet zo van die temperatuur wisseling.

Vandaag was het ook anders we gingen naar een andere plek dan de normale therapie plekken, want Bonnie was zo met haar kindje Sami bezig omdat die elke keer weg zwom. Dat ze daarom haar maar een dagje vrij hadden gegeven, zodat ze even gewoon mama kon zijn en alleen met Sami bezig kon zijn.

Wij gingen naar een ander gedeelte wat normaal meer voor toerisme wordt gebruikt wat uiteindelijk wel heel bijzonder was, we hadden er ineens vier rondzwemmen.

Twee mama’s Gigi en Cayenne met hun kinderen waarvan 1 nog maar een half jaar oud was. Zelie vond het geweldig en Jazy genoot nu ook heel erg.

Hij huilde alleen even toen hij het water in moest maar dat was snel over, er was op die plek minder wind en waarschijnlijk omdat hij een andere wetsuit aan had. Daar ging hij dan met 2 dolfijnen zij in het midden en zo samen worden voort getrokken.

Ook toen de stok op het water lag en de 2 moeders er steeds overheen sprongen maakten dat veel indruk op Jazy, met een glimlach kneep hij zijn oogjes dicht als ze weer in het water terecht kwamen. Zelie mocht steeds meehelpen met het geven van de commando’s, stoere grote zus. Naëmi zei ook dat haar aanwezigheid Jazy zekerder maakten.

Toen weer op het dok oefenen, ook nu mocht Zelie meehelpen eerst met voordoen van verschillende gevormde blokjes in de juiste gaten doen daarna mocht ze een vibrerende stick tegen haar hoofd doen en dat ook bij Jazy. Dit vond hij niet zo fijn, veel prikkels op zijn hoofdje en daar werd hij een beetje boos van maar Zelie was er niet van onder de indruk en deed het toch. Toen dit gelukt was mocht hij weer even het water in om met de bal en ring te spelen dit vonden ze beide erg leuk.

Nadat ze allemaal weer richting de douche kwamen ging Jazy eerst naar ons en hij was zo opgewonden dat hij spontaan een dansje deed. Toen was het weer tijd om te douchen en ook hier is Zelie weer meegeweest ze wou haar broertje niet meer alleen laten. Super deze 3e dag ook Naëmi was erg tevreden en weer een tip mee gekregen.

Mooie bijzonder dag; het is geweldig hoe ze het hier doen echt super, gevoel wat je erbij krijgt is niet uit te leggen. Nu al weer zin in morgen dag 4.

Liefs Arno, Rianne, Zelie en Jazy

Een gedachte over “Jazy, Dag 3 – 3 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *