Jazy, Dag 6 – 8 mei 2017

Vandaag is dag 6

Na een heerlijk uitgerust weekend starten we aan de tweede maar ook laatste therapie week. Vandaag starte Jazy goed, vrolijk liep hij weer mee met Naëmi en Marina samen om binnen te gaan oefenen op zijn mond motoriek en het zeggen van nee.

Doormiddel van voorwerpen uit te laten kiezen uit een bak bonen of rijst, geeft ze hem een keuze wat hij wilt doen? Voorwerpen die hij niet leuk vindt juist vaker aanbieden om Jazy dan nee te laten zeggen. En dat deed hij soms goed en soms ook niet, dan duurde het even. Na wat oefenen kwam hij naar buiten om vervolgens naar het dok te gaan.

Jazy moest duidelijk er weer even inkomen na het weekend en was dan ook een paar keer flink boos geworden op Naëmi. Maar door dat gedrag te negeren herpakte hij zich weer snel, verder was hij heel allert en was flink aan het brabbelen met verschillende klanken. Ook had hij vandaag al verschillende woordjes nagezegd en hier was Naëmi zeer tevreden over.

Het begin van zijn sessie hebben wij gemist omdat we een afspraak hadden met Faye de psycholoog over gedragsverandering door positief motiveren, dit was erg confronterend maar ook erg leerzaam.

Na het gesprek zijn we naar Jazy wezen kijken hij was alweer bijna klaar, hebben nog mooi gezien hoe hij achterin met Naëmi en Bonnie aan het zwemmen was. En Sami was vandaag wat wilder aan het zwemmen. Bleef even bij moeders hangen en zwom dan hard weer weg. Naëmi hield hem goed in de gaten omdat Sami nog wat onvoorspelbaar is.

Aan het eind van de sessie zwom Bonnie erg snel op haar rug en Jazy lag op haar, hierbij kwam er natuurlijk best wat water in zijn gezicht. Dit vond hij duidelijk spannend maar hield het goed vol, pas toen Naëmi weer tegen hem begon te praten zag hij de kans om toch nog even te piepen.

Maar toen kwamen er snel weer wat keuzekaartjes tevoorschijn en was het ook meteen weer over,en mocht hij weer het dok op.

Na de sessie weer een gesprekje met Naëmi waarin zei aangaf dat hij toch duidelijk betere concentratie heeft en iedere dag stappen aan het maken is, wat ons natuurlijk ook al opviel .

Hij is meer actief aanwezig en laat steeds meer verschillende klanken horen, ook lijkt het of hij steeds vaker echte verhalen probeert te vertellen met klanken handgebaren en gezichtsuitdrukkingen.

Echt fantastisch om onze jongen zo te zien groeien en ook hiervan zien opbloeien. Weer hebben we weer wat goede tips meegekregen om meteen mee aan de gang te kunnen.

Vandaag weer een goede start van de week op naar morgen dag 7..

Liefs Arno, Rianne, Zelie en Jazy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *