Jazy, Dag 7 – 9 mei 2017

Vandaag de dag een keer rustig begonnen, eerst naar het sea aquarium geweest lekker rond gekeken. Toen om 13:00 uur werd je door Naëmi en Marina opgehaald.

Vandaag hebben ze weer gewerkt aan zijn klanken en geoefend met verschillende materialen. Hij had zelf mogen kiezen om zo weer te oefenen met Ja en Nee, dat deed hij goed. Na een half uur kwam hij vrolijk naar buiten om op het dok weer verder te gaan.

Loopt hij daar met een grote brede lach ons voorbij zo mooi om te zien.  Zelie was inmiddels al met Gabrielle mee en die gingen vandaag een speurtocht doen wat ze erg leuk vond. Verder hebben ze iets geknutseld voor Moederdag heel leuk, wat het is is nog een verrassing natuurlijk.

Bij het dok aangekomen waren Jazy en Naëmi zich al aan het voorbereiden om weer in het water te gaan, Naëmi vroeg aan Jazy of hij zijn pet op wou. Normaal vindt hij die vervelend maar vandaag antwoorden hij ja op de vraag, misschien omdat Naëmi zelf ook een pet droeg.

Het blijft vervelend voor Jazy om het water in te gaan maar als hij aan het water gewend is is het ook snel weer goed, na even lekker rondzwemmen met Bonnie krijgt Jazy een plaatje van een springende dolfijn te zien waar hij ook weer ja of nee op moest antwoorden. Hij zei natuurlijk ja op deze vraag en werd beloont met een paar prachtige sprongen van deze mooie dolfijn.

Daarna kwam Bonnie met haar snuit tegen Jazy zijn buik om hem zo achteruit te duwen, dit vond hij super interessant en zat haar snuit helemaal af te tasten toen nog een dikke kus om het af te maken. Toen weer terug naar het dok om ja of nee tegen een plaatje te zeggen, deze keer was het dansen door haar zij vinnen vast te pakken.

Ook hier weer een ja op geantwoord maar toen het eenmaal weer zover was en die grote dolfijn recht voor zijn neus omhoog kwam was het toch weer erg spannend hij schrok er een beetje van en liet haar los maar later was hij toch weer moedig en pakte Bonnie haar vinnen weer beet.

Daarna maakte hij de keus voor spetteren met de staartvin, dit was best bijzonder omdat hij vorige week erg veel last had van al die spetters. En spetteren deed ze, wij dachten dit gaat niet goed komen maar hij vond het oké die stoere vent van ons.

Daarna nog een laatste plaatje kiezen en dit was toch wel zijn favoriet, spelen met de bal geweldig hij de bal gooien en Bonnie hem terug brengen wat een pret was dat, heerlijk om te zien en we hoorde hem schaterlachen en kletsen zelfs tegen de wind in.

Bonnie was weer een beetje ondeugend en wilden niet meteen de bal terugbrengen naar Jazy in plaats daarvan pesten ze hem een beetje door een rondje om hem heen te zwemmen met de bal voordat ze hem terug bracht. Genoeg gespeeld nu weer even aan het werk op het dok, Jazy vond het prachtig om Naëmi mee te helpen uit het water te komen.

Wel moesten de dames even het dok schoon maken vond hij want er lag toch wel veel water op, toen het water weer terug de zee in was geschoven konden ze aan de bak. Ze begonnen met een vibrerend blokje zijn hoofd af te tasten , dit vond hij niet zo fijn daarna even drinken en meteen oefenen om dan zijn tongetje binnen te houden wat ook steeds beter gaat.

Ze gebruiken steeds een spiegeltje zodat hij kan zien wat hij doet en dit dan beter begrijpt. Hierna kwam het vibrerende staafje weer tevoorschijn waar een muisje als opzetstuk werd gebruikt, dit vind hij wel fijn zijn oogjes vielen bijna dicht en hij heeft zelfs twee keer het woord muis gezegd.

Echt fantastisch zeker omdat hij voordat we hier kwamen alleen maar papa zei, nu heeft hij al de woorden ja,nee,bal,mama,Bonnie,en muis gezegd.

Sami het zoontje van Bonnie is nog in training maar mocht vandaag ook nog even meedoen, hij deed niet helemaal wat er van hem verwacht werd maar deed wel zijn best echt grappig om zo’n jonge dolfijn bezig te zien.

Aan het eind gaven moeder en zoon ons nog een paar mooie sprongen die ze tegelijk naast elkaar deden cadeau.

 

Het was een hele mooie dag vandaag, ze hadden goed samen gewerkt, wat een beleving allemaal.

Op naar morgen.

Kus Arno, Rianne, Zelie en Jazy

 

Een gedachte over “Jazy, Dag 7 – 9 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *