Jazy, Dag 8 – 10 mei 2017

Vandaag kwam Naëmi aanlopen alleen was Jazy niet bij mij, ze waren even het hoekje om op de tribune aan het spelen. Ze was ze even gaan halen zodat de therapie kon beginnen. Zelie werd ook opgehaald vandaag door een dolfijn trainer, die ging uitleggen hoe het allemaal te werk gaat. Ze kregen zelfs een filmpje te zien hoe Bonnie beviel van Sami, wat erg interessant was.

Jazy heeft vandaag binnen eerst gewerkt aan zijn evenwicht, op een bewegende plank gelegen om zich zo voort te bewegen en een hindernis baan gelopen en vervolgens op een trampoline gesprongen op zijn manier, want hij kan nog niet met twee voeten tegelijk springen maar dat kunnen we gaan oefenen. Wat hij wel super goed deed was het trapje van 2 treetjes op lopen zonder enige ondersteuning om op de trampoline te komen.

Verder hebben ze nog haren knippen geoefend, volgens Naëmi vindt Jazy het geluid wat de schaar maakt ontzettend vervelend en vooral bij zijn oren. Ze hebben stukjes van zijn haar geknipt doormiddel van tellen zodat hij weet dat het gebeurd. Morgen wil ze oefenen om met oordopjes in zijn oren om te kijken of dat helpt. Het is ook geduld en goed uitleggen wat er gaat gebeuren.

Veder is er nog geoefend op ja en nee zeggen, nu doormiddel van kaarten wat voor hem een stuk duidelijker is. Die hebben wij nu ook meegekregen om daar nu zelf mee verder te gaan. Nadat ze een half uur binnen hadden gewerkt kwamen ze weer naar buiten om naar het dok te gaan. Heerlijk het water in het was vandaag een warme dag, nog warmer dan de andere dagen.

Ook vandaag weer het petje op, ter bescherming en dat houd hij goed op. Vandaag mocht hij kiezen wat hij wilde doormiddel van een plaatje en dan moest hij ja of nee zeggen. Hij zei ja voor het spelen met de ring en dat vindt hij geweldig, daar wordt Jazy helemaal enthousiast van. Grote glimlach op zijn gezicht en hij wacht met spanning af totdat Bonnie de ring weer komt brengen, zodat hij hem weer weg kan gooien.

Na het spelen met de ring zwommen ze rustig met Bonnie rond en ondertussen wordt er op gelet dat hij zijn tong in zijn mond doet. En weer terug bij het dok weer de volgende keuze die hij mocht maken en koos hij springen over de stok. Super leuk dat Jazy er van genoot hij heeft vandaag echt een goeie dag, lachen opletten van waar blijft zij nou.

Daarna mocht Jazy zelf Bonnie vasthouden om voortgetrokken te worden, dat goed ging zonder gemopper ivm de spetters echt stoer van hem. Toen deed Bonnie iets wat Jazy ook erg leuk vond, bellen blazen onder water wat gaaf was dat om te zien. Daarna mocht Jazy Bonnie mee geluidjes laten maken, wel 3 verschillende zowel Jazy als Bonnie werden er helemaal blij van. Bonnie kwam elke keer een heel stuk boven water uit met zijn snuit net alsof hij echt moest lachen zo leuk vond ze het om te doen.

Nadat ze klaar waren gingen ze weer een stukje zwemmen dit keer draaide Bonnie op haar rug en mocht Jazy op haar buik zitten eerst rustig en toen in versnelling naar het dok, Jazy vondt het spannend maar reageerde er goed op. Was mooi om te zien, en het scheelde natuurlijk omdat hij achterste voren zat en daardoor geen druppels rechtstreeks in zijn gezicht kreeg.

Toen weer keuze Ja of Nee laten maken en hij wilde de staartvin zien, wat Bonnie ook mooi liet zien zo knap hoe stil zij dan omhoog blijft staan. Daarna heeft Bonnie Jazy rondgeduwd door zijn snuit tegen zijn voeten aan te zetten, dat vond Jazy wel leuk hij brabbelde erbij. Toen mocht hij de keuze maken van spetteren of niet, hij koos ja en Bonnie spetterde hem nat .

Hij probeerde het te ontwijken door zijn armen ervoor te houden maar begon niet te huilen wat heel knap was. Uiteindelijk ook weer een dikke kus van Bonnie gehad en toen op het dok.

Werken aan de prikkelingen op zijn hoofd, doormiddel van kammen van zijn haar en dan altijd met een spiegel ervoor zodat hij kan zien wat er gebeurt. Ze vraagt hem eerst of ze gaan kammen en dan mag hij ja of nee zeggen. Want ze wil graag dat hij goed nee leert zeggen, ja kan hij al veel beter aangeven. En doormiddel van nee te leren zeggen hoeft hij niet te schreeuwen al hij iets niet zou willen maar kan hij ook leren dat hij gewoon een keuze heeft.

Na wat oefeningen gedaan te hebben weer het water in. Rustig rond zwemmen met Bonnie, en dan weer keuze laten maken dit keer snel een rondje zwemmen op de rug terwijl Bonnie hard met haar vin op het water spetterde hiervan was hij wil even onder de indruk, maar hij mopperde niet. Daarna mocht hij ja of nee zeggen op de bal, en hij koos nee wat voor ons echt niet te geloven was want dat vindt hij normaal geweldig. Hij zwom toen rustig verder met Bonnie en keek verontwaardigd rondt van hè gaan we niet spelen, maar hij koos zelf nee.

Toen was het voor vandaag weer klaar, er werd dag gezegd doormiddel van een paar hele mooie sprongen, en daarna nog zwaaien.. Dat vindt Jazy toch echt zo mooi en wij ook natuurlijk.

Het was weer een mooie dag, en Jazy zag je echt genieten vandaag van alles, opvallend was is dat hij steeds meer aan het rondkijken is wat er allemaal om zich heen gebeurd.

Nagesprekje gehad met 3 dingen waar we weer mee aan de gang kunnen gaan. 1. doorgaan met de Ja en Nee kaarten, 2. met zijn evenwicht doormiddel van in een hangmat leggen of op kussens te laten lopen of op een trampoline laten springen. 3. Oefenen potje/wc.

Mooie afsluiting en op naar morgen.

Na de therapie nog lekker op het strand gelegen met 2 andere stellen die we hebben leren kennen hier op het CDTC. Waar we ook al meerder keren eerder mee opgetrokken hebben.

Kus Arno, Rianne, Zelie en Jazy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *