Jazy, Dag 9 – 11 mei 2017

Vandaag om 10 uur had Zelie een gesprekje met Faye de psycholoog over hoe ze alles vindt gaan, ze was blij en vond het fijn thuis. Zelie had een tekening gemaakt met eerst Jazy dan zijzelf en dan mama en als laatste papa, want zo was de volgorde van klein naar groot mooi om te zien.
Hierna zijn we gaan zwemmen, standbedje gehuurd bij Aloha.
Lekker de zee in voordat het weer tijd is voor de therapie.
 
Om kwart voor 1 aanlopen voor Jazy zijn therapie sessie, de een na laatste alweer.
Hij werd opgehaald zoals elke dag door Naëmi en Marina, weer eerst binnen werken aan zijn evenwicht.
Zich weer voortduwen liggend op een plank met wielen en geprobeerd om oordopjes in zijn oren te stoppen wat goed werkte.
Met die oordopjes in zijn oren begon hij meteen meer geluidjes te maken, dit waarschijnlijk omdat hij de klanken dan beter zelf hoort.
Toen nog geoefend met haren borstelen een stukje haar knippen en dit alles terwijl ze hem een spiegel voorhouden, dat ging best goed.
Vandaag was het een hele warme dag, Jazy kreeg vandaag niet zijn zwembad sokjes aan maar werd door Naëmi naar het dok getild, want de tegels zijn veel te heet voor zijn blote voetjes. Vandaag was het ook wel fijn met blote voetjes in het water, en zijn petje op.
Eenmaal op het dok lekker gelijk het water in, rondje zwemmen met Bonnie.
Daarna zijn eerste keuze laten maken, en dat was met de bal spelen, wat een lol en pret is dat.
Toen Bonnie de bal weer had teruggebracht naar Romi de dolfijnen trainer gingen ze weer rond zwemmen met Bonnie en ondertussen werken ze aan zijn tong binnen te houden.
De volgende vraag om ja of nee op te antwoorden was spetteren en Jazy koos daarop ja.
Bonnie kwam spetteren en Jazy probeerde het te ontwijken met zijn handen door zijn pet vast te houden, wat grappig was om te zien.
Maar hij begon niet te huilen.
Toen zijn voetjes op Bonnie en die weer rustig rond begon te zwemmen op zijn rug echt knap, daarna draaide Bonnie om en kwam met haar snuit helemaal naar Jazy toe.
Hij mocht haar omarmen en ging zo nog een stukje met haar zwemmen echt schattig het leek net een super lange knuffel die ze afsloot met een kus.
Eigenlijk was dit niet de bedoeling maar Bonnie werd er helemaal blij van, de bedoeling was zingen wat ze later wel heel mooi deed.
Toen ze hiermee klaar was ging Bonnie over een stok springen die Jazy vast hield, ze bleef meer komen Bonnie sprong zelfs 8 keer dit was echt fantastisch om te zien.
Bonnie moest toen de stok terugbrengen en daarna gingen ze nog even rondzwemmen, ze kwamen heel dicht bij ons in de buurt en Jazy lag vrolijk met beide handjes te zwaaien naar ons.
 
Tijd voor een nieuwe ja of nee vraag voor het plaatje tong uitsteken, hier is Jazy zelf heel goed in dus koos hij ja en liet Bonnie zien dat ook zij dat super goed kon.
Nadat Bonnie haar tong had laten zien moest Jazy weer even werken op het droge en mochten wij nog dichterbij komen tot echt naast het dok. Ook had Naëmi aangegeven dat Zelie nog even mocht komen kijken dus die ging Papa eerst ophalen.
Daarna gelijk het water in en samen met Bonnie in een versnelde ronde met een hoop gespetter in zijn gezicht maar dat vond hij niet zo leuk. Dus daarom nog een maar een keer opnieuw maar dan met zijn gezicht naar Naëmi zodat de spetters tegen zijn rug aan kwamen en dat vond hij beter. Toen kreeg Bonnie de opdracht om te zingen maar in plaats daarvan gaf zij een kus aan Jazy zo schattig.
Daarna kwam zij alsnog terug om te praten zoals de bedoeling was.
Toen mochten ze met de ring spelen wat Jazy en Bonnie samen erg leuk vinden, nu moest hij de eerste keer de ring van haar rugvin afhalen wat Jazy wel een beetje gek vond omdat ze het normaal op haar snuit droeg.
Tussendoor mocht Zelie Bonnie laten zingen vanaf de kant, door haar de commando’s te geven, zelfs een rondje dansen kwam erbij.
Daarna nog even verder spelen met de ring.
Nog even een klein rondje zwemmen want iedereen was al klaar, ze hadden de tijd even niet in de gaten.
Toen eruit, en nog een paar afscheid sprongen en zwaaien.
En klaar was het voor vandaag.
Nog met wat tips weer naar het stand even zwemmen want het is heet vandaag.
Morgen laatste dag alweer wat is het snel gegaan die laatste week.
Liefs Arno,Rianne,Zelie en Jazy

Een gedachte over “Jazy, Dag 9 – 11 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *