Jules, Dag 1 – 29 mei 2017

Hallo allemaal,

Vandaag ben ik begonnen met de dolfijntherapie op Curaçao.

Ik ben met mijn ouders en broer Lennard afgelopen woensdag uit Nederland vertrokken. Pff dat was een hele reis hoor. In het vliegtuig 9 uur zitten ging me goed af, lekker op de iPad en filmpjes kijken, dat kan ik goed. Maar al dat wachten zeg, bij het inchecken, de douane en de koffers dat is niet mijn ding. Gelukkig hadden mijn ouders geregeld dat we overal snel doorheen konden.

De eerste dagen op Curaçao kon ik een beetje wennen aan het tijdverschil, de warmte en het nieuwe ritme. Wij zijn elke dag wel even naar het strand geweest, het liefst in de schaduw, want het is hier zo veel zon. Ik houd erg van zand scheppen, dus op het strand vermaak ik mij prima. Het zand bij de buren lijkt telkens mooier en mijn ouders vinden dat ik niet op andermans handdoek mag scheppen, nou ja. Mijn broer houdt vooral van snorkelen en ziet allerlei vissen en mijn ouders relaxen. Wij hebben een lekker appartement in een hotel, vlakbij. Dus dat is makkelijk.

Maar goed, vandaag begonnnen met mijn therapie. Ik had er zin in. Met mijn kaartje van school met dolfijnen er op, wist ik wat ik ging doen. We begonnen met een informatiebijeenkomst. Tja, daar kwam ik natuurlijk niet voor. Maar mijn ouders vonden het wel handig om te weten wat er gaat gebeuren. Na wat wachten, was ik dan eindelijk aan de beurt. Ik kreeg een wetsuit aan en ging met Babette, de therapeut, mee naar het dok bij het water. Ik snapte nog niet goed wat er ging gebeuren, en liep daarom nog niet lekker mee. Als ik los loop, gaat dat makkelijker. Dat hadden zij gelukkig ook door.

Op het dok gingen we samen naar de dolfijnen kijken. Dolfijn Bonnie is er speciaal voor mij. Haar dochter Sami is er ook bij voor de gezelligheid. Er zijn dus 2 dolfijnen waar ik mee zwem. Ik vond ze wel een beetje groot zo dichtbij en ik heb ik ze in het begin een beetje geaaid en er met mijn voeten tegen aan geduwd. Ik houd erg van dieren, dus al snel overwon ik mezelf en ging ik mee het water in. Dat was best spannend en ik hield mij stevig vast aan Babette.

We hebben een hele tijd gespeeld met Bonnie. Beetje aaien, en met tellen 1,2, en 3 een bal en ring weggooien die de dolfijn weer terugbracht. Dat ging best goed. Ook op het dok moest ik nog wat oefenenen. Ik mocht zeggen of ik hard of zacht borstelen op mijn arm prettig vond. Zacht natuurlijk en zeker niet met een afwasborstel 😉 Ook moest ik nog woordjes zeggen auto, bal. Babette vond dat ik dat best goed kon.

Daarna weer even het water in en de dolfijn weer geaaid. En toen was de eerste sessie van 2 uur al weer klaar. Mijn ouders konden op een afstandje goed meekijken. Ze hebben nog wat tips gekregen o.a. over hoe ik het beste gestimuleerd kan worden om mee te lopen.

Op naar dag 2. Daag Jules

3 gedachten over “Jules, Dag 1 – 29 mei 2017”

  1. Lieve juultje, stoer zeg, zwemmen met dolfijnen. Wat een ervaring.! Goed oefenen met woordjes! Dikke kus van Hans en Teuni

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *