Jules, Dag 2 – 30 mei 2017

Hallo allemaal, vandaag was mijn tweede therapiedag.

Vanochtend ging Lennard naar het ‘brusjes’- programmma en kon ik nog even in het appartement relaxen. Na de lunch ben ik samen met Robert naar de tweede sessie gegaan. Marja en Lennard gingen huiswerk maken, want zijn school gaat gewoon door.

Ik had zin om er heen te gaan, maar ter plekke trok het zee aquarium met exotische vissen me meer. Ik wilde niet meer. De therapeuten gaven duidelijk aan dat ik mee moest, ze telden tot 3 en negeerden mijn wegloopgedrag. Oke, dan ga ik wel mee.

Eerst hebben wij in de therapieruimte wat oefeningen gedaan. Ik moest uit een bak met rijst, dierenkaartjes pakken en het klankgebaar en geluid nadoen. Ik vond dit wel leuk, maar ik houd meer van scheppen in een bak, dan met mijn handen iets uit de rijst halen.

Daarna me omgekleed voor het werken op het dok en het zwemmen. Ik vond de dolfijnen nog steeds spannend, maar durfde al wel makkelijker het water in en een stukje te zwemmen. Ik moest een pet op tegen de zon. Toen deze afwaaide, haalde Bonnie hem weer op. Lief he. Op het dok zelf kreeg ik een massage. De druk op mijn hoofd vind ik eng, maar als er geteld wordt, vind ik het oké. Ook kreeg ik een soor trilstaaf tegen mijn wangen en mond om goed dit gebied goed te leren voelen. Tot slot moest ik me gaan douchen en zelfs mijn haren wassen. Daar heb ik echt een hekel aan, maar dit werd heel koelbloedig aangepakt. Geen poespas, even tellen voor shampoo er in en ook weer tellen voor het uitspoelen. Ik word positief aangemoedigd als ik het goed doe. Dat vind ik leuk. Ook ruiken mijn haren nu heerlijk.

Zo dat was het weer voor deze dag. Vanavond was er nog een borrel om kennis maken met de andere Nederlandse en Duitse families. Ook alle therapeuten en begeleiders van het CDTC zijn aanwezig. Na de borrel op tijd mijn bedje in . Morgen weer een drukke dag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *