Jules, Dag 3 – 31 mei 2017

We zijn halverwege week 1.

Na de lunch werd ik weer verwacht voor de volgende therapiesessie. Als ik mocht kiezen, dan sla ik onderweg liever af naar het strand hoor, maar als ik er ben vind ik het heel leuk. Vandaag is een bijzondere dag omdat Lennard met me mee mocht om te helpen met de dolfijnen.

We begonnen weer met oefenen binnen. Belangrijk vindt Babette dat ik haar aankijk als me iets wordt gevraagd en dat ik gewoon alles zelf doe. Als het dan niet lukt, moet ik om hulp vragen. Oké, dat vind ik nog lastig allemaal, maar als je me de tijd geeft, lukt het wel. Het gebied in en rond mijn mond moet je niet te veel aankomen. Vandaag werd juist hier geprikkeld en gekieteld met een trilstaaf. Brrr, eng hoor. Ook moest ik met kaartjes uit een bak kiezen, en vervolgens het (klank)gebaar van de kaart maken. Babette vindt dat ik dit steeds beter doe. Door het veel te doen vergroot ik het aantal woorden dat ik ken.

Op het dok, heb ik weer leuk gespeeld met Bonnie en Lennard hielp bij het geven van de instructies voor Bonnie. Dat deed hij hartstikke goed. Alleen is Bonnie af en toe wat eigenwijs, dan ging ze even bij de buren kijken of deed ze andere trucjes. Volgens de trainer is ze gewoon heel slim en haalt ze af en toe grapjes uit. Lennard had er duidelijk plezier in.

Lennard en ik hebben onder begeleiding van Babette een spelletje gedaan. We moesten een bal overgooien en vangen. Voor Lennard makkelijk, maar voor mij nog lastig. Met links kan ik goed gooien. met rechts wat minder. Ik ben geloof toch linkshandig.

Na de dolfijntherapie moest ik alweer mijn haar wassen. Is het dan echt zo vies? Nee hoor het gaat er om dat ik dit wat makkelijk ga accepteren en zeker als er shampoo in zit. Babette geeft hierbij hele duidelijke instructies. Er is geen ontkomen aan, en ik weet precies hoelang het uitspoelen gaat duren.

Nu dat was het dan weer. Ik ga nu nog even naar het strand om aan mijn schepminuten te komen 🙂

Een gedachte over “Jules, Dag 3 – 31 mei 2017”

  1. Lieve familie,
    Wat geweldig om te lezen en zien dat jullie daar zo genieten
    En wat fijn dat Jules het zo goed oppakt.
    Het doet enorm zijn best hè?
    Ook leuk voor Lennard om de ervaring met de dolfijnen mee te mogen maken. Nog heel veel plezier daar en we zien uit naar de volgende blog. Dikke knuffel van ons allemaal .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *