Jules, Dag 6 – 5 juni 2017

Hallo allemaal, daar ben ik weer.

Na een weekendje uitrusten en veel zandscheppen, ben ik vandaag vol frisse energie aan de slag gegaan. Ik vond meteen leuk om naar de dolfijnen toe te gaan. Ik liep er zonder tegenstribbelen heen.

Mijn lichaam werd met stevige massage begroet tijdens de binnensessie. Ook goede morgen lijf. Dat is niet verkeerd en kunnen ze niet lang genoeg doen. Daarnaast stimuleerde Babette mijn mondgebied. Met allerlei apparaten werden mijn spieren rondom mijn mond geprikkeld en moest ik kauwen op een plastic rubberen staafje. Heel gek, ik doe dat echt niet zo maar. Maar vooruit als het dan echt moet, laat ik het gebeuren.

Mijn moeder heeft een workshop bij Babette gevolgd over mondmotoriek en eten. Ze heeft daar geleerd dat oefeningen voor een spiegel goed voor me zijn. Lekker gekke bekken trekken of mijn tong uitsteken. Dat is leuk en nog eens goed voor me ook. Het is ook heel goed als ik meer ga kauwen op hard voedsel. Een cracker met smeerworst bijvoorbeeld. Ook is het goed als ik met een electrische tandenborstel mijn tanden ga poetsen. Dat moet dan wel rustig worden opgebouwd.

Daarna mocht ik vertrouwd met Bonnie het water in. Mijn ouders konden dit keer heel dichtbij meekijken. Dat was zeker gezellig, maar leidde me een beetje af. Bonnie was ook af en toe afgeleid doordat Sami wegzwom. Dan moesten we even wachten tot ze er weer was. Ook heb ik Bonnie meer aangeraakt en geaaid.

Mijn vader mocht het douchen doen, en ook dit keer mijn haren wassen met shampoo. Dit gaat steeds beter, als het maar duidelijk voor me is hoe lang het gaat duren en ik er niet aan kan ontkomen.

Nu mijn ouders en Lennard hebben dit weekend ook met dolfijnen gezwommen. Dolfijnen hebben hun kunstjes laten zien. Lennard had gehoopt dat hij op een surfboard mee kon zwemmen, maar dat is exclusief voor de therapie kids. Het meezwemmen, aaien, dansen, kusjes geven, en nat spetteren waren al leuk genoeg.

Vanavond zijn we nog met een boot de zee opgegaan en hebben in de Spaanse baai pelikanen gekeken. Ik vond die hoge golven te spannend, maar het was ook leuk om even te varen.

Nu tot morgen. Jules

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *