Jules volgt de Giraf therapie

Tijdens onze meivakantie (29 april-3 mei 2019) hebben wij deelgenomen aan de giraftherapie in de Efteling. Het was vakantie, maar voor Jules zeker niet. Hij heeft de hele week hard gewerkt tijdens de therapie. Hij moest vaak uit zijn comfortzone, wat hij maar knap lastig vond. Jules zijn persoonlijkheid (eigen willetje) en zijn motivatie (‘zen’) kunnen hem goed in de weg zitten.

“in bosrijk zingt elk vogeltje zoals het gebekt is” en zo is het!

We hadden vooraf een aantal behandeldoelen gesteld om aan te werken . Deze waren gericht op de overgangen tussen activiteiten zoals van spelen naar de WC gaan, van eten naar buiten gaan en daarnaast gericht op communicatie, het meer zelf inzetten van klanken, gebaren, pictogrammen om duidelijk te maken wat je wilt. Noortje (gedragsdeskundige) en Dirkje (pre-verbale logopedist) hebben vol enthousiasme 5 dagen gewerkt aan zijn basishouding. Aandacht was er voor het maken van oogcontact, beurtgedrag en concentratie (taakgericht). En als je wat wilt, moet je het wel zelf zeggen. Het inzetten van picto’s bleek hier een goede ingang. Ondanks dat hij korte instructies begrijpt, helpt het hem om tot actie te komen door de pictogrammen te zien en te gebruiken.

Dit gaan wij ook zeker weer meer inzetten de komende tijd. Andere tips waren vooral gericht op het benoemen wat wij willen zien van hem, en hierin duidelijk en standvastig zijn. Wij hebben nieuwe dingen geleerd, en zijn benieuwd hoe de therapie de komende tijd doorwerkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *