Kadootjes…

Na een rustige opstart ochtend in onze villa zijn wij vanmorgen in een mega regenbui richting het CDTC vertrokken. Wat een regen!!! Waar kwam het vandaan? (Waar het allemaal heen moest wist het in ieder geval ook niet! Haha de straten stonden binnen no time blank) gelukkig stond de slagboom open richting het CDTC en konden we recht voor de ingang uitstappen. Het was toen we aankwamen bij het CDTC overigens wel gestopt met regenen maar er stonden grote plassen water en dat maakt de grond heel glad (en met je slippers aan door de plassen lopen is ook echt niet lekker!).

Talina en Anne-Roos stonden Puck buiten al op te wachten en na het vertellen over het super lieve filmpje wat we van de juffen van Puck hebben gehad (van de hele klas) liep Puck weer met veel zin mee naar binnen. Niet veel later kwamen Nadine en Laura de zussen weer ophalen voor hun programma.
Bij de siblings is er vandaag in 2-ploegen gewerkt. Laura heeft met Bente en Joes verschillende oefeningen en opdrachten gedaan. Soof heeft vooral met Nadine ‘gewerkt’. Het was een intensief programma vandaag voor ze, ieder aangepast op hun eigen leeftijdsniveau. Heel prettig hoe Laura dat hier toch maar weer iedere dag voor elkaar “plooit” en heeft ontwikkeld!
Talina en Anne-roos zijn binnen met Puck aan de slag gegaan met sherborne (spelenderwijs verbinden en hechten). Voor ons wat deze term en therapie nog nieuw maar afgelopen week heeft Puck hier veel mee gewerkt. Deze therapie sluit aan bij de eerder gestelde doelen die we voor Puck hadden ingebracht. Ik zal jullie kort meenemen in wat deze methode en therapie inhoudt;
 
Wat is Sherborne?
De Sherborne bewegingspedagogiek beoogt naast de motorische en cognitieve ontwikkeling, ook doelstellingen op sociaal en affectief-emotioneel vlak, nl:
  • Het ontwikkelen van een positief zelfwaardegevoel.
  • Het ontwikkelen van de bekwaamheid om relaties aan te gaan en met anderen te communiceren.
Zelfvertrouwen en vertrouwen in de omgeving zijn hierbij twee centrale begrippen. Het groeien van zelfvertrouwen gebeurt doorheen de vele bewegingsspelen die gericht zijn op de ontwikkeling van lichaamsbewustzijn en ruimtebewustzijn. Het vertrouwen in anderen groeit tijdens de verschillende relatiespelen.
Talina is hierin volledig thuis en het is dan ook fantastisch dat zij hiermee samen met Anne-Roos en Puck dagelijks aan de slag gaat. Wij hebben al vele tips gekregen en inmiddels zijn de eerste boeken onderweg vanuit de winkels naar ons huis in Nederland. We hebben voorlopig “leesvoer” genoeg.
Wat ook heel erg leuk is, is dat Puck in de villa of op het strand spontaan deze oefeningen met ons ook gaat doen. Ze blijven dus echt hangen bij haar en zo worden wij ook geïnstrueerd door Puck. Zo tof!
Aan het einde van de therapie vandaag werden Frank en ik door Laura nog even opgehaald. Bente en Joes waren inmiddels bij de dagevaluatie aangesloten alleen Soof ontbrak nog…. Laura gaf aan dat er een heel speciaal pakketje was bezorgd voor ons bij het CDTC en dat zij het nog niet open hadden gemaakt. Het pakketje was tenslotte ook voor ons.
Heel langzaam hebben wij een schitterend ingepakt pakket mét strik uitgepakt. Wat kon het toch zijn?! Het was beplakt met unicorn stickers, glitters en mooi papier. Steeds hadden we weer een ander idee bij wat er te voorschrijf kon komen bij het uitpakken …. van bobbeltjes tot kaasworstjes, van beengitaren tot frietjes met batterijen die konden lachen….. maar aan het einde toen we helemaal uitgepakt waren kwam ons mooiste kadootje tevoorschijn! Soof! Geweldig hoe ze zich zo in haar rol had ingeleefd en trots dat wij echt niet door hadden wat het kadootje toch kon zijn!! ❤️
Wat een mooie en waardevolle therapie dag is het weer geweest!
Omdat inmiddels de zon overtuigd tevoorschijn was gekomen zijn we daarna doorgereden naar Cas Abou – een mooi wit zandstrand met helder blauw water. Hier is iedereen weer heerlijk de zee in geweest en is er flink gesnorkeld! (Op mama na door iedereen!!) niemand kon er genoeg van krijgen dus na het eten bij het strandtentje ging weer bijna iedereen de zee in … ook toen de zon al onder ging.
Het strand sluit echter om 18:00 uur en het is echt de bedoeling dat je dan toch wel vertrekt/vertrokken bent. Dus toen wij om 18:30 uur ons aan het afdrogen waren hebben we maar een paar versnellingen erbij gegooid toen de security langs kwam om te vertellen dat ze het hek echt dicht gingen doen! Hahahaha
Eenmaal thuis iedereen heerlijk gedoucht en de kleinste twee meteen naar bed. De rest kijkt nog wat tv en ik schrijf deze blog voor (onder andere) jullie. Zo eens met elkaar de dag afsluiten en dan is het morgen alweer donderdag.
Ayo!