L, Week 1 – 29 mei t/m 2 juni 2017

Dag 1:

Vandaag 1e dag dolfijnondersteunende therapie.
Wat een fantastische ervaring. Faye onze therapeute met dolfijn Chabelita. Wat een goed team. Na een eerste intake ging L. het water in. Ik mocht van een afstandje kijken en kon niet goed inzoemen op zijn gezicht. Maar het was zo emotioneel om die grote glimlach op zijn gezicht te zien. Wat bijzonder …al die lieve geduldige therapeuten. Ook Stijn werd leuk onthaalt in de broers- en zussen groep. Hoe belangrijk is het dat ze aan die groep denken.
Ik heb een traantje weggepinkt vandaag ?.
Fijn was het dat ik het na mijn thuiskomst kon delen met de lieve vrienden waar ik momenteel verblijf?

Dag 2:

2de dag dolfijntherapie…
Beetje regen in de ochtend maar verder weer een stralende dag.
Vanaf vandaag hebben we therapie vanaf 10.30uur…lekkere tijd. Vooraf zijn de jongens nog lekker in t zwembad geweest. Uiteindelijk toch nog een beetje haast om op tijd te zijn in het CDTC. Maargoed…het is Curaçao en daar ben je eigenlijk altijd op tijd ?.

L. en Chabelita hebben weer goed samengewerkt. Ze genoten allebei zichtbaar.
Faye en L. hebben erna nog uitgebreid gesproken en het was een geslaagde dag.
Stijn is samen met een leuke andere jongen in de Nederlandse kidsclub en vermaakt zich prima. 
Leuke workshop bijgewoond over belonen en gedrag. En er was nog een Happy hour ter kennismaking met alle 16 gezinnen die momenteel de therapie volgen incl alle therapeuten en andere medewerkers. Superleuk om de verscheidenheid aan problematiek te zien.  En de ouders te leren kennen.
Hebben de amdere ouders ontmoet die ook via Syndroom van de Lach zijn gekomen. Wat een leuke mensen. Stijn kan t goed vinden met de broer van….

Dag 3:

Vandaag was het voor de broertjes en zusjes dokdag. Stijn mocht mee met de therapie op het dok. Ze vonden t allebei geweldig. Hij mocht niet het water in, maar hij mocht wel Chabelita aanraken, voeren en opdrachten geven.

Het is super intensief…aan t eind van de dag zijn we steeds gebroken. Het is niet alleen de dolfijntherapie. Maar ook de te volgen workshops en de extra geplande gesprekken. De sfeer is echt fantastisch en we voelen ons heel erg welkom.

Dag 4:

De dag begon met een flinke hoosbui. Ik wist niet dat t hier zo hard kon regenen.

Om 09.15 uur moesten we vandaag op t CDTC zijn. Ik had eerst een gesprek met Faye.
Om half 11 begon de sessie van L. weer.
Veel van de therapie in t water mocht L. vandaag zelfstandig doen. Chabelita was super voorzichtig en op een gegeven moment raakte ze niet uitge… hoe noem je dat bij een dolfijn..
Uitgepiept? Maargoed…ze was happy in ieder geval.
Stijn heeft heerlijk gesnorkeld bij Mambo Beach met de kidsclub en aardig wat mooie vissen gezien. Komt zijn snorkeldiploma toch nog van pas.

In de middag had ik een workshop over prikkelverwerking. Was leuk en interessant.
De praktijkopdrachten maken het heel toepasbaar.

De gesprekken met Faye zijn heel fijn. Ook best confronterend. De eerste dag moest ik ook echt even landen. Alle info en ook de kennis die er is doet veel met je. Vond het lastig om het die éérste dag te verwoorden. Kon er eigenlijk pas de tweede dag over praten. Ik hoor dat van meer ouders hier. Dat die éérste dag behoorlijk heftig ervaren wordt.
Morgen alweer de laatste dag van de 1e therapie week. Het gaat echt super snel. Zaterdag de familyswim. Stijn en ik kijken hier erg naar uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *