Milan

Van 24 oktober tot en met 5 november 2016 volgde Milan de Dolfijntherapie. Lees er alles over in zijn blogs hieronder.

Milan, Dag 1, 24 oktober 2016
Milan, Dag 2, 25 oktober 2016
Milan, Dag 3, 26 oktober 2016
Milan, Dag 4, 28 oktober 2016

Milan, Dag 5, 31 oktober 2016
Milan, Dag 6, 1 november 2016
Milan, Dag 7, 2 november 2016
Milan, Dag 8, 3 november 2016
Milan, Dag 9, 4 november 2016
Milan, Dag 10, 5 november 2016

 

MILAN

Milan is een lieve, vrolijke, gevoelige, eigenwijze en ondernemende Milanjongen van 7 jaar. Bij de geboorte op 23 januari 2008 was het voor ons een grote verrassing toen bleek dat hij het syndroom van Down heeft. Uit de combinatietest, die we hadden gedaan, kwam (gelukkig) geen verhoogd risico. Eigenlijk hadden we de test alleen maar gedaan, omdat we een extra echo wilden. Gelukkig was zijn hartje in orde en was hij verder helemaal gezond. Wel had hij bij de geboorte geen slik- en zuigreflex. Hij kon dus niet drinken. Hij heeft toen sondevoeding gehad. Door veel te oefenen met de fles kon hij het na 2 weken zelf!

Milan is ons tweede kind. Zijn oudere broer heet Ivan. Hij is bijna 9 jaar. Zijn jongere broertje Silvan van 5 jaar is al groter dan Milan. Milan is net als onze andere kinderen, maar dan met alles een beetje extra. Hij is extra lief, extra eigenwijs, extra dwars, extra ondernemend, extra vrolijk, ga zo maar door. Hij is o.a. dol op muziek, zingen, fietsen, trampoline springen, zwemmen en in de speeltuin spelen. Als we niet opletten loopt/rent hij weg. Milan helpt graag met o.a. koken en de was doen. Hij heeft ook een geweldige mimiek. Daaruit kunnen wij heel veel opmaken. Milan kan een beetje praten, maar heel vaak lijkt het of hij net zoveel wil vertellen als zijn broers, alleen kunnen we hem dan echt niet meer volgen.

Helaas is Milan nog niet zindelijk. Hier zijn we wel volop mee bezig. We laten hem op vaste tijden naar de wc gaan, maar we kunnen nog niet zeggen dat hij volledig klokzindelijk is.

Als we aan Dolfijntherapie denken krijgen we een fijn gevoel van binnen en een lach op ons gezicht. Voor Milan zou dat echt geweldig zijn! We kunnen dan werken aan zijn communicatie, gedrag en zelfredzaamheid. Dat is zo goed voor zijn ontwikkeling!

Net als bij onze andere kinderen willen wij alles uit Milan halen wat erin zit! Zo kunnen we zijn leven verbeteren!

Groetjes,

Peter, Karin, Ivan, Milan en Silvan

Een gedachte over “Milan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *