Milan, Dag 1 – 24 oktober 2016

Milan’s eerste dolfijntherapiedag!!

Milan krijgt gedurende 2 weken therapie van 8 tot 10 uur. Hier zijn we heel blij mee. ’s Ochtends is Milan fitter dan ’s middags en nu hebben we de rest van de dag voor onszelf. Er zijn nog 3 gezinnen met deze therapietijd. Milan krijgt therapie op het verste rechtse dok. Vandaag moesten we van een grote afstand toekijken, maar morgen mogen we van een andere uitkijkplaats dichterbij Milan gaan kijken.
img_2587
In de twee weken durende dolfijntherapie zal Milan’s therapeute Naëmi samen met een stagiaire werken aan Milan’s communicatie, gedrag en zelfredzaamheid. Milan mag tijdens de therapie zwemmen met de dolfijn Nubia. Nubia is 5 jaar en heel speels en ondeugend. Milan is met alles een beetje extra, extra lief, extra blij, extra ondernemend, maar ook extra dwars. Wij denken dat Nubia wel bij Milan past.

Vanochtend hadden we om 7.30 de voorbespreking met Naëmi. In de tussentijd mocht Milan spelen en hield de stagiaire toezicht. Na een half uur therapie binnen was het een uur water/dok-therapietijd. Hiervoor moest Milan zijn eigen zwembroek aantrekken. Tot twee keer toe gooide Milan zijn broek weg. Daarna deed hij hem toch maar aan. In het water met Nubia was Milan eerst een beetje bang en klemde zich helemaal aan Naëmi vast. Toen hij voelde dat de dolfijn Nubia zacht en lief was vond hij het zichtbaar en hoorbaar leuk.
img_2584
Wij hebben hem duidelijk dolfijn horen zeggen en hij lachte en schreeuwde volop! Echt gaaf! Na het kennismaken en zwemmen met Nubia moest hij weer op het dok werken. Milan was snel afgeleid omdat Nubia nog bleef spelen met de dolfijntrainster. Op een gegeven moment stuurde Naëmi de dolfijntrainster even weg. Even later mocht ze terugkomen omdat Milan weer even met Nubia mocht zwemmen.
img_2581
Naëmi heeft gemerkt dat Milan de woorden aan elkaar plakt. Zij gaat door middel van kralen proberen pauze tussen de woorden te creëren. Wij kunnen dit gaan doen met  behulp van stenen. Ook heeft Naëmi gemerkt dat Milan het vervelend vind als iemand aan zijn gezicht zit en dat Milan geen hand wil geven met meelopen. Hier gaat ze ook aan werken. Voor zijn gezicht gaat ze een kriebelstaafje gebruiken. Door hem in een spiegel te laten kijken wil ze hem laten zien dat je met je tong klanken maakt. De ‘l’ zit bijvoorbeeld boven in de mond.
img_2582
De therapie ging goed. Na de nabespreking met Naëmi liep Milan weg naar een boot. De stagiaire rende er achter aan. Later nam Naëmi het over. Ze wachtte net zolang dat hij rustig werd en dat hij aan de hand mee terug liep. Dit duurde wel een half uur. Hij heeft dus extra lang therapie gehad!

Na de therapie hadden we een informatie bijeenkomst. Daarna img_2580kwam de dokter naar Milan’s linkeroor en knie kijken. Anderhalve week geleden had Milan rechts een oorontsteking, nu heeft hij links een oorontsteking. Gelukkig viel het mee en mag hij wel in zout water zwemmen (niet in zwembadwater). Gisteren eind van de middag was Milan gestruikeld. Hij heeft een vrij diepe wond op zijn knie. Deze geneest in het zoute water gelukkig goed.

Ivan en Silvan zijn vandaag naar een eigen educatieve broertjes/zusjes programma (CDTClub) geweest. Zij hebben een rondleiding over het park gehad en verschillende dieren waaronder haaien en flamingo’s gezien. Morgen mogen ze gaan snorkelen.

De afgelopen dagen hebben we al veel gezien. We zijn naar het strand van Seaquarium Beach (Mambo Beach) geweest. Erg toeristisch. We zijn uit eten geweest bij Hemmingway. Dat is een eettent op het strand bij hotel Lion’s Dive. Erg lekker en goed! We zijn ook nog naar het bountystrandje bij de Kleine Knip gereden. Dit witte strand heeft minder voorzieningen en rustiger. Hier houden wij zelf meer van. We hebben lekker gezwommen en gesnorkeld! Gisteren hebben we nog een stukje gelopen bij “Shete Boka” National Park. Hier kan je het water tegen de rotsen zien gaan. Vervolgens hebben we gezwommen met hele grote en kleine schildpadden bij het strand Playa Grandi. Echt een leuke ervaring! Daar hebben we ook een lokaal visje gegeten. Was erg lekker!

Vanmiddag zijn we nog even bij het strand van Kokomo geweest. Hier mag je je eigen koelbox niet meenemen. Dit is een kiezelstrand en is niet zo ver rijden voor ons. Hier zijn wel weer meer voorzieningen. Leuk om op zoveel mogelijk plekken te gaan kijken.

Wij vinden het extra bijzonder dat Milan hier op Curaçao de dolfijntherapie mag volgen!!

Dolfijne groetjes van Peter, Karin, Ivan, Milan en Silvan

12 gedachten over “Milan, Dag 1 – 24 oktober 2016”

 1. Wat leuk om te lezen! Leuk dat je ziet een hoort dat Milan geniet van het contact met de dolfijn. Heel veel plezier de komende dagen en ik ben benieuwd naar de volgende blog!

  Groetjes Sander, Miriam, Mika, Liam en Robin

 2. Super te lezen Karin! Prachtig!

  Ik zag 1 foto waar Milan op gegroeid lijkt. Stevig op zijn beentjes, rechtop en blij.

  Prachtige ervaring en wens jullie mooie, liefdevolle en leerzame dagen

  Liefs voor Allen xxx

 3. Wat geweldig om jullie te volgen
  En ook geweldig dat dit allemaal mogelijk is.
  ik vond het bijzonder hier voor een klein stukje aan mee mocht werken
  Succes verder
  Lieve groetjes Marlène

 4. Heel veel succes en plezier in de komende weken!! Ik lees vol belangstelling jullie blog en ik hoop dat jullie er net zoveel van opsteken als wij hebben gedaan! En dat het hierna ook beter gaat met Milan!
  Geniet ook volop van deze tijd! Leuk dat jullie ook naar playa grandi zijn geweest. Bijzonder hè ?!

  1. Dankjewel!! We hopen idd dat Milan’s oorontsteking snel over is, maar het lijkt erop dat hij er niet zoveel last van heeft. We gaan vast nog wel een keer bij Playa Grandi kijken. Onze onderwatercamera was toen te snel leeg:).

  2. Hoi Inge,

   Ik lees nog een keer je berichtje. Gezien mijn eerste reactie had ik het niet helemaal goed geïnterpreteerd. Wij hopen dat wij de vooruitgang die we hier al zien thuis in Nederland voortgezet worden. Hoe gaat het nu met Annika? Zie je verschil met voordat jullie naar Curaçao zijn geweest?

   Groetjes Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *