Milan, Dag 10 – 5 november 2016

En dan is het alweer tijd voor de laatste therapiedag…

Nog één keer met Nubia zwemmen en dan naar huis vliegen…
Vandaag had Milan gelukkig een hele goede dag. Hij was ook de enige die therapie had.
2016-11-06-photo-00005691
Hij heeft eerst binnen geschilderd met vingerverf. Hij moest iedere keer vragen “mag ik rood” of “mag ik groen”. Ricarda (en wij ook!) vinden dat zijn spontane vragen (mag ik ….) veel meer is geworden!
img_2683
Ricarda vond het heel leuk dat zei de laatste week met Milan mocht werken. Ze beschreef Milan als een lief en leuk kindje. Ze vindt hem sociaal, sensibel, emotioneel en heel slim. Hij weet heel goed hoe hij mensen kan beïnvloeden. Hij kan de mensen echt meenemen door zijn lach. Hij kan ook het tegenovergestelde doen. Dwars zijn en tegenwerken als hij echt niet wil. Dan wordt het lastig. Ricarda heeft ook de laatste week nog gefocust op zijn gedrag, hoe kan je hem daarin sturen.
img_2681
Met dolfijn Bonnie mocht Milan vandaag nog een rondje keihard door het water met het surfboard. Milan geniet hier enorm van! Milan heeft Nubia nog een laatste kus en knuffel gegeven. Alle dolfijnen maakten voor Milan nog 2 sprongen (mooi om te zien en te filmen) en toen was het helaas weer voorbij…
img_2684
We hebben van Ricarda en Marieke afscheid genomen. Wat hebben we een geweldige tijd op Curaçao gehad en wat hebben we veel geleerd! Via de mail zullen wij nog het rapport ontvangen die we uiteraard zullen delen met school, Annette de logopediste en iedereen die met Milan werkt. Want het is erg belangrijk dat we allemaal op dezelfde manier met Milan omgaan en werken! Als laatste kregen we een map met mooie foto’s en een stickje met een prachtige film en foto’s mee. Bij het zien van de film vroeg Milan of hij met de dolfijn mocht zwemmen. Helaas gaat dat nu we thuis zijn niet meer.
img_2682
De terugreis is heel goed gegaan. We vlogen zelfs 20 minuten eerder dan gepland en we waren om 6.30 uur al geland! Na meerdere controles door de douane op Schiphol waren we om 10.00 uur thuis. Wat was het koud in huis en wat een regen buiten! Het liefst zouden we zo weer terugvliegen!!

In bepaalde blogs zijn wij wat dieper ingegaan hoe er gewerkt werd met Milan. Wij hopen dat wij daardoor ook anderen hebben geholpen.

Wij willen als eerste Maud en Seth van Stichting Syndroom van de Lach enorm bedanken voor het feit dat Milan op de wachtlijst mocht komen en dat wij naar het prachtige Curaçao mochten afreizen voor de dolfijntherapie voor Milan! Daarnaast willen wij iedereen bedanken die gedoneerd hebben, ons geholpen hebben met het inzamelen van geld of gewoon interesse getoond hebben. Zonder jullie was het voor ons niet mogelijk geweest!

Uiteraard willen wij langs deze weg de therapeuten Naëmi en Ricarda, de stagiaires Marieke en Martine, de dolfijntrainsters Tamara, Anouk, Amber en Anne en iedereen van het CDTC die iets voor ons betekent hebben enorm bedanken voor jullie bijdrage van de afgelopen twee weken!!

Regenachtige groeten vanuit Nederland van Peter, Karin, Ivan, Milan en Silvan

img_2680

3 gedachten over “Milan, Dag 10 – 5 november 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *