Milan, Dag 5 – 31 oktober 2016

Milan’s oorontsteking is over!!

Gelukkig is Milan’s oorontsteking weer over. Zijn diepe wond op zijn knie geneest goed, maar doordat het iedere dag nat wordt gaat de genezing niet zo snel.

Wij hebben een super leuk weekend gehad. Afgelopen zaterdag mochten wij, behalve Milan, met Nubia en Bonnie zwemmen. Zoontje Sammi van Bonnie zwom er ook tussen. Was echt super gaaf!!

p1000450
’s Middags zijn we naar het strand van Cas Abao geweest. Echt een droomstrand (wit zandstrand, helder blauwe water en palmbomen). Er zijn daar ook voorzieningen. We hebben lekker frietjes gegeten. Gisteren zijn we met nog 45 personen op de catamaran, de ‘Jonalisa’, naar Klein Curaçao gevaren.  Silvan werd bijna zeeziek, maar hoefde nog net niet te spugen. Eenmaal daar knapte hij snel weer op. We hadden nog mooie vissen en schildpadden gezien. ’s Middags was er ook een barbecue, maar echt vol kon je je niet eten. Drinken kon je onbeperkt krijgen, ook op het strand van Klein Curaçao. Het strand hier lijkt op het strand van Cas Abao, maar is alleen een stuk groter. Het was 41 graden op Klein Curaçao, in de zon bijna niet vol te houden. We vonden het een leuke trip, maar wel erg duur (380 dollar voor ons vijven voor een hele dag). Eenmaal thuis nam Peter zijn temperatuur op, 40,1 graden koorts. Hij dook snel zijn bed in.
img_2644
Dolfijntherapie

Vanmorgen was de koorts van Peter nog niet over. Ik (Karin) ben alleen met de jongens naar het CDTC gereden. Gelukkig zijn we hier al ruim een week en is het makkelijk rijden. Wij zitten zelf in een prachtige villa met zwembad in de Penstraat van Punda en dat is maar 4 minuten rijden van het CDTC. Het was wel even stressen (net als thuis) vanmorgen want ik was de autosleutels kwijt. Deze had ik nog in de voordeur laten zitten. Hierdoor kwamen we een paar minuten te laat aan. Ik kreeg te horen dat Naëmi ziek is en dat Ricarda (fysio en sensorische integratie specialist/prikkelverwerking) het vandaag van Naëmi overnam.

Gelukkig vond Milan dat helemaal geen probleem. Doordat Marieke, de stagiaire, er wel gewoon bij was ging het heel goed. Milan heeft bijna geen ongewenst gedrag vertoont. Hij is alleen even op de grond gaan liggen. Ricarda heeft even tot 3 geteld en Milan ging weer staan. Hij liet zich heel goed corrigeren (accepteert de correctie goed).
img_2641
Binnen hebben ze met blokjes gewerkt om lange zinnen te maken (tot 5-woordszinnen). Dit ging goed. Ricarda vond dat Milan goede zinnen kon maken met ‘de/een’ in de zin zoals ‘mag ik een bal?’. Ze hebben ook gewerkt aan zijn articulatie. Sommige klanken zijn moeilijk. Milan gebruikt dan een alternatieve klank die erop lijken. Door goed naar de mond van Ricarda te kijken (goed te observeren) en doordat Ricarda gebruik maakt van gebaren en picto’s doet Milan goed zijn best om het goed uit te spreken. Ze hebben o.a. geoefend met ‘werken’, ‘klaar’ en ‘water’.
img_2640
Op het dok zei Milan uit zichzelf de zin ‘mag ik een kaart?’. Helemaal zonder blokjes/kralen!! Milan is echt clever! Om Milan’s concentratie te verbeteren geven ze hem diepe druk. Meestal wordt dit gedaan met de hand door hard te duwen, maar vandaag werd dit ook gedaan door middel van een handdoek om hem heen te wikkelen, zie foto. Vervolgens hadden ze tot 10 geteld. Milan weet dan hoe lang de handdoek blijft zitten. Wat ook weleens wordt gedaan is Milan’s hand/arm ‘vangen’. Milan moet dan trekken of duwen om zijn hand/arm te bevrijden. Hiermee geef je ook druk. Milan vindt dit heerlijk!
img_2642
Bij de nabespreking zei Ricarda dat Milan een sociaal kind is. Ze vindt hem clever en ze zag dat Milan trots op zichzelf is. Ricarda vindt Milan een schatje. Ja wij weten allang dat Milan goed is in mensen om zijn vinger te wikkelen!! Maar wel leuk om dit te horen!!
img_2643
Vanmiddag voelde Peter zich alweer beter. Wij denken dat Peter het ziek-zijn heeft doorgeven aan Silvan want Silvan heeft nu een oorontsteking. Hopelijk blijft het Ivan en mij bespaart en knapt Silvan ook snel weer op!!

Dolfijne groetjes van Peter, Karin, Ivan, Milan, Silvan en Nubia

10 gedachten over “Milan, Dag 5 – 31 oktober 2016”

    1. Hoi Annemarie,

      Op de foto’s die we van het CDTC hebben gehad zien wij ook dat Milan een drukhesje aangehad heeft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *