Milan , Dag 8 – 3 november 2016

Milan is dwars

Vandaag begon Milan goed met binnen werken met Ricarda en Marieke. Na het doornemen van het plan van vandaag moest hij in de eerste oefening zand en stenen scheiden met een zeef. Dit is een praktische handeling die je ook in het dagelijkse leven nodig hebt. De focus ligt op concentratie en volgorde. Planning van handelingen en onthouden welke stap eerst komt, welke daarna etcetera. Dit werd gedaan in combinatie van communicatie.  Tussendoor mocht hij op de trampoline springen als hij dit vroeg terwijl hij in de kleermakerszit zat.
2016-11-04-photo-00005681
Milan wilde niet in de kleermakerszit gaan zitten en toen ging het fout. Met alles ging Milan tegenwerken. Hij ging op de grond liggen en zei toen dat hij moe was. Milan bedoelde met moe dat hij er geen zin in heeft. Hij bleef hier echt in hangen. Ricarda heeft eerst heel lang gewacht totdat hij gewenst gedrag ging vertonen, maar dat deed Milan niet. Ricarda legde uit dat je in de thuissituatie nooit een kwartier tot een halfuur de tijd hebt om te wachten. Milan is echt een volhouder, heeft een goede conditie. Door te wachten geef je hem ruimte om zichzelf te corrigeren, maar dit duurde te lang. Ricarda heeft toen tegen Milan gezegd “ik wil dat je in de kleermakerszit gaat, of je doet het zelf of we doen het samen en ik tel tot 3”. En dan gebeurt het ook. Met het aantrekken van zijn zwembroek gaat Milan weer op de grond liggen en zegt dat hij wil slapen. Omdat er onvoldoende tijd meer is telt Ricarda iedere keer tot 3 en doen ze samen zijn zwembroek aan. Uiteindelijk komt Milan ruim een halfuur later aan op het dok.
2016-11-04-photo-00005679
Toen Milan naar het dok toeliep begon hij ook nog te rennen. Ricarda moest er achteraan rennen en hem terughalen naar het punt waar hij begon te rennen. Milan mocht vandaag even met 2 dolfijnen zwemmen,  met Nubia en Kanoa. Zie foto. Milan genoot hier enorm van! Milan gaf vandaag duidelijk aan dat hij heel graag alleen (zonder Ricarda, maar met Nubia) wil zwemmen. Af en toe mocht dat ook. Ricarda bleef wel altijd in de buurt. Bijzonder mooi om te zien!!

Vanmiddag zijn wij nog even naar Playa Grandi en naar de kleine knip geweest. Er stond net als gisteren veel wind.

Om 15.15 gingen Peter en ik (Karin) naar de workshop van Wendy ‘Opvoeden, maar hoe?’. Milan werd opgevangen door een stagiaire. Omdat wij de enige waren hebben we een gesprek gehad met Wendy. We hebben ook aangegeven dat wat nu werkt bij Milan volgende week wel heel anders kan zijn en dat we het gevoel hebben dat we een rugzak vol met ideeën nodig hebben en elke keer een ander idee eruit moeten kunnen halen. Wendy komt hier morgen of via de mail over terug.
2016-11-04-photo-00005680
Villa Oceanfront 11/Laman Blou Punda
Iedere avond zien we vanuit onze prachtige villa onweer aan de overkant van het water. De villa die we hebben geboekt is op 4 minuten rijden van het CDTC (dichtbij de friettent Lekkerding) en geschikt voor 6, maximaal 7 personen. Deze villa is voor ons echt ideaal omdat er een muur omheen zit en Milan niet weg kan lopen. De villa heeft een heerlijke zwembad en jacuzzi en wij hebben de beschikking over een ijsblokjesmachine, vaatwasser en wasmachine. Er is ook een goede beveiliging. Zie de volgende link: https://www.holidayrentalscuracao.nl/villa/oceanfront_villa_11_punda.

Wij kunnen deze villa echt aanraden!! Wij hebben deze 2 weken een auto gehuurd en dat vonden wij echt fantastisch!! Je hebt na de therapie de vrijheid om het prachtige eiland te verkennen.

Morgen hebben wij ’s middags van 13.00 tot 15.00 therapie en zaterdagochtend is Milan’s laatste therapiedag. Wij zijn al een beetje afscheid aan het nemen van Curaçao.

Dolfijne groetjes van Peter, Karin, Ivan, Milan, Silvan en Nubia

2 gedachten over “Milan , Dag 8 – 3 november 2016”

 1. Hoi Karin, Peter, Ivan, Milan en Silvan,

  Leuk om elke dag te lezen en de foto’s en filmpjes te zien die jullie maken. Ik kan wel zien dat jullie volop genieten daar.
  Heel veel succes en plezier nog de laatste paar dagen.

  Groetjes Jolanda

  1. Hoi Jolanda,

   Ik zie je berichtje iets te laat, maar we hebben zeker genoten. Samen met Peter voelde ik me een filmer en fotografe. Zowel boven als onderwater. Je hebt al het een en ander gezien, maar we hebben nog veel meer!
   Milan werd vanmorgen om 7.30 uit zichzelf wakker. Hij is naar school toe, maar Ivan en Silvan liggen nog steeds te slapen.
   Het was echt een geweldige ervaring!

   Groetjes Karin, maar ook van Peter, Ivan, Milan en Silvan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *