Milan, Dag 9 – 4 november 2016

Vandaag had Milan van 13.00 tot 15.00 therapie van Ricarda samen met stagiaire Martine. Met de watertijd zat hij nu op het eerste dok en de andere dagen op het laatste dok. Deze veranderingen (ander tijdstip en ander dok) vond Milan maar niks.
2016-11-05-photo-00005689
Binnen ging Milan eerst even op de grond liggen. Ricarda aaide zijn rug en vertelde dat Martine er bij is in plaats van Marieke. Gisteren had Martine al ruim een uur met Milan gespeeld terwijl wij een gesprek hadden met Wendy. Ze hadden dus al kennis gemaakt met elkaar.

Nadat Ricarda het plan van vandaag had doorgenomen met Milan mochten wij ook naar binnen. Eerst mocht Peter Milan in een mat inrollen en nadat ze samen tot 10 hadden geteld weer uitrollen. Vervolgens ging Peter Milan borstelen met een soort afwasborstel en daarna borstelde Milan Peter. Als Peter stop zei moest Milan stoppen. Dit deed hij heel goed. Alles wat Peter had gedaan mocht ik (Karin) daarna ook doen. Ook nu luisterde Milan heel goed. Ik heb Milan een klein beetje geholpen met zijn zwembroek en wetsuit aantrekken. Milan werkte heel goed mee en deed bijna alles alleen.

De eerste paar rondjes genoot Milan echt van het zwemmen met Nubia. Daarna gaf hij duidelijk aan door “los” te roepen dat hij alleen met Nubia wilde zwemmen. Dit mocht niet. Het lijkt erop dat Milan het al de gewoonste zaak van de wereld vindt dat hij met Nubia mag zwemmen. Soms doet hij zelfs zijn vingers in zijn mond!

Vandaag heeft Milan met Nubia gedanst, met de bal en ring gespeeld, gespetterd en heeft Nubia over een stok gesprongen.

Op het dok werd Milan nog geborsteld. Dolfijntrainster Anouk borstelde Nubia ook.

In de 2e watertijd had Milan op een gegeven moment geen zin meer om met Nubia te zwemmen omdat hij niet los mocht zwemmen en Ricarda hem vasthield. Milan wilde toen uit het water. Ricarda luisterde niet naar Milan’s beveelstorm, hij riep o.a. “los”. Nadat Milan netjes vroeg of Ricarda hem los wilde laten ging Milan uit het water.

Ivan en Silvan hadden vandaag hun laatste CDTClub-dag (broertjesprogramma). De mooie zelfgemaakte schildpad van hout mochten ze meenemen naar huis. Ze hebben deze twee weken heel veel geleerd en ze vonden het programma heel leuk.

Nadat Milan therapie had gehad zijn we naar het strandje dichtbij Hemmingway/hotel Lion’s Dive geweest. Er waren daar veel leguanen. De jongens vonden dat geweldig. Twee leguanen kregen zelfs ruzie en renden achter elkaar aan. Ivan en Silvan hebben een leguaan op de buik geaaid. Milan durfde dat niet, maar Milan heeft wel de staart van een leguaan aangeraakt. Stoer hoor!
2016-11-05-photo-00005688
Morgenochtend van 8.00 tot 10.00 uur heeft Milan helaas alweer zijn laatste therapiedag. Morgenmiddag worden we om 14.00 uur opgehaald en naar het vliegveld gebracht voor onze terugreis (vliegtijd 17.00 Curaçaose tijd). De laatste blog zal ik (Karin) zondagmiddag/zondagavond thuis gaan schrijven. Door het tijdsverschil van 5 uur landen we als het goed is zonder vertraging zondagochtend om 7.00 uur op Schiphol. Wij hopen dat de terugreis spoedig mag verlopen en dat iedereen in het vliegtuig kan slapen zodat we niet zoveel last hebben van een jetlag.

Dolfijne groetjes van Peter, Karin, Ivan, Milan, Silvan en Nubia

4 gedachten over “Milan, Dag 9 – 4 november 2016”

  1. Hoi Marieke, Dave, Guusje en Noah,

    Leuk dat jullie ons gevolgd hebben! Hier is het echt herfst, nat en koud! Echt een groot verschil met Curaçao. Daar was het 33 graden en volop zon!
    Zie je binnenkort!

    Groetjes Peter, Karin, Ivan, Milan en Silvan

  2. Hoi, superleuk om jullie blog te lezen en de filmpjes te zien !! Fijn dat het zo goed is gegaan met Milan . Geniet nog even van de Caribische zon ☀️Hier is het echt herfst !

    Groetjes. Dave, Marieke , Guusje en Noah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *