Nick, Dag 1 – 30 april 2018

Vandaag de eerste dag van de dolfijnondersteunde therapie van Nick.

Afgelopen vrijdag hebben we de informatie al gekregen van hoe laat en met welke therapeut en dolfijn Nick zou gaan zwemmen. En dat werd met groot enthousiasme van Nick ontvangen. Hij gaat net als in 2016 weer met therapeut Gerwin en dolfijn Kanoa aan de slag. Het eerste wat Nick zei was: visjes en ijsblokjes geven….

Dit hebben we wel even geoefend, dat hij het op tijd zou vragen en het niet zou vergeten. De vorige keer vroeg Nick hierom als ze al afscheid hadden genomen voor de dag en dan kan het niet meer.

Nick heeft er ook zeker zin in en is zich er nog veel bewuster van dan in 2016. Hij heeft het er nu vaak over en daar het tijdsbesef nog lastig is, ook wel een aantal keer per dag.

Na nog een slimme stunt om zijn zwembroek en handdoek te vergeten (terwijl dit al wel netjes klaarstond) lukte het gelukkig nog om deze op tijd op te halen.

De eerste dag begint met het eerste gesprek met de therapeut. Zijn er nog dingen veranderd in gezondheid etc. En wat zijn de doelen waar we graag aan zouden willen werken. Hiervan hadden we al in Nederland een lijstje gemaakt en een deel van die doelen komen ook naar voren in alle verslagen die we al richting het CDTC hadden gestuurd.

Tijdens het intake gesprek maakte Nick kennis met Jenny, met wie hij een rondje door het zee aquarium heeft gelopen. Daarna was het al snel tijd om naar binnen te gaan en de kennismaking met Gerwin te hernieuwen.

Hier begon Nick ook direct over de visjes en de ijsblokjes. Er is met Nick toen de afspraak gemaakt om eerste 3 kaartjes (opdrachten) te doen en daarna mocht het. Dit ook binnen geoefend, maar later op het dok en in het water, vond Nick het toch lastig om zich te herinneren wat ook alweer precies de afspraak was en wat de volgorde zou zijn. Deels ook omdat hij aan het eind in 2016 geen kaartjes gebruikte en alles zelf voorstelde en veel meer zijn eigen idee kon volgen. Maar dat was nu, de eerste dag, zeker niet de afspraak. (Leermomentje) Binnen ook nog geoefend met de bal overgooien en de namen daarbij benoemen. Dit gaat een aantal keren goed, daarna verliest Nick zijn focus en moet hij aan de opdracht herinnert worden.

In het water ook geoefend met focus houden met waar je mee bezig bent en goed luisteren naar wat de opdracht is. Dit was een beetje lastig voor Nick want in een ander deel van het water was een kindje die het wel heel spannend vond en dit duidelijk (hard) liet merken. Met uitleg van Gerwin dat het voor dit kindje vermoedelijk de eerste keer was en het wel spannend en nieuw is, zei Nick bij het volgende rondje zwemmen heel zorgzaam iets in de trant van “het komt goed, rustig maar.” Mooi sociaal moment!

Op het dok nog geoefend met wat is fijn: hard of zacht (bal/borstel) en ook als Nick wat doet, hem laten blijven kijken wat hij wat doet (focus blijven houden) Al met al een hele fijne eerste sessie.

We konden wel merken dat Nick na deze eerste dag moe was. Hij was wat pieperig en had nergens zin in. Toen we in de middag naar het zwembad wilde, was Nick in slaap gevallen. Dit gebeurt niet vaak. Maar was een stuk beter te spreken toen hij weer wakker werd.

Vanavond niet te laat naar bed en morgen weer vroeg op.

Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *