Nick, Dag 10 – 11 mei 2018

“Ik neem ontslag”
Zo meldde Nick zich in het kantoor voor het CDTC om de parkeerkaart terug te brengen.
‘Helaas’ er moest vandaag ook nog gezwommen worden.
Nick was rustiger dan gisteren. Niet zo druk en ook niet zo super gevoelig. Insmeren met afterbite mocht ook vandaag niet, maar de protesten waren minder hevig (gelukkig).

Vandaag binnen begonnen met een spel, stef de stuntpiloot, waarbij je op het juiste moment moest drukken om het vliegtuigje omhoog te laten gaan. Maar ook weer loslaten. En dat loslaten vond Nick lastig.
Toen het spel klaar was, bleef Nick er een beetje op terugkomen en Gerwin heeft toen met hem afgesproken. Het is nu klaar, stop het maar in de doos. De deksel erop en zet maar aan de kant. Dit niet alleen fysiek, maar ook gewoon in zijn hoofd.
Nick zei toen, oke, maar…. En hield erover op.
Ook in het water er nog een keer over gehad, toen Nick daar autobanden zag, en hierover een beetje bleef doorgaan, dat Nick dit in een doos kon stoppen met een deksel erop en dan in een kast. Dat eigenlijk in zijn hoofd heel veel kasten zijn met dozen en dat je dan soms de dozen eruit kan halen, er even aan kan denken, en dan weer terug kan zetten.
Dit gaan we zeker ook thuis inzetten. Kijken of we Nick hiermee kunnen helpen om soms over dingen (waarin hij blijft hangen) kunnen laten ophouden.

Verder vandaag het super relaxt aan gedaan.
Binnen dus het spel gespeeld en daarna het pak aan. O ja, ook nog in de mat rollen en toen naar beneden naar het dok.
Vandaag gelukkig geen kleine kwalletjes. De ‘grote’ kwallen lijken meer plastic zakjes en doen niets. Deze heeft Nick dan ook een keer beet gehad om te voelen. Met een beetje hulp van Jenny (leek een beetje op duwen) ging Nick het water in. Maar ja, gevolg was wel dat Jenny even later ook het water ingeduwd werd…. En zij had geen zwempak aan….. Op aangeven van Nick moest Jenny ook kusjes geven aan Kanoa en even meezwemmen.

In het water heeft Nick veelal aangegeven wat hij wilde doen. Ook veel met Kanoa geknuffeld en kusjes gegeven. Dit terwijl Nick dit eerst best spannend vond, deed hij dit vandaag met gemak en super genietend.
Zijn tijdsbesef was ook heel goed vandaag en Nick had het goed door wanneer het ongeveer afgelopen was. Nog een laatste knuffel en kus voor Kanoa en toen uitgebreid zwaaien.
Richting de douches toch nog even oefenen met wachten. En toen was het helaas voorbij.
Tijdens de laatste nabespreking kwam Nick nog met de opmerking: maar we hebben vandaag helemaal niet gewerkt……

Als afsluiting natuurlijk een foto met Gerwin en Jenny en ook nog een met Babette.
Ook natuurlijk een met Laura en Cas.
Het was een super tijd waar Nick, maar zeker ook wij weer veel geleerd en ook genoten hebben. We gaan thuis ook zeker weer door met alles wat we hier gezien hebben, maar ook met alle tips/adviezen.
Nog een een dagje relaxen en danweer op het vliegtuig naar Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *