Nick, Dag 2 – 2 augustus 2016

Vandaag de 2e dag van de therapie.

Nick heeft gelukkig de hele nacht in een keer doorgeslapen en we moesten hem praktisch wakker maken (voor de verandering). De rest van de start van de dag was helaas niet vlekkeloos. Wel voor Nick, niet voor ons. Op de vroege ochtend wilde onze auto niet starten, dus stress bij ons van hoe komen we op tijd?? Gelukkig kon de beheerder van het park ons wegbrengen en waren we toch nog op tijd.
sprong
Na een korte overdracht, gingen ze naar binnen.
Binnen is Gerwin bezig geweest met ademhaling. Om meer tot rust te komen, is het belangrijk om diep adem te halen. Nick haalt vaak kort adem en dat merk je ook aan zijn manier van praten: vaak te gehaast waardoor hij niet goed te verstaan is. Het oefenen met diep ademhalen hebben ze gedaan met een feestfluitje. Als Gerwin het voordoet, kan Nick ook lang fluiten en dat vindt hij erg leuk.

Daarna moest Nick op zijn rug gaan liggen voor de volgende oefening. Hmm. Maar hoe vertaal ik de gesproken opdracht in het doen. Snap ik het wel allemaal? Nick zat toch even te dubben en ging toen zitten zoals Gerwin zat. Toen hij voordeed wat Nick moest doen, ging Nick ook goed liggen. Er werd op Nick gerold met een bal. Hmm. Hier had Nick wel “commentaar” op. Er was reactie in spanning en ademhaling en ook in zijn mondmotoriek.
Later op het dok werd deze oefening herhaald, maar toen had Nick een handdoek omgeslagen had hij er veel minder moeite mee en was hij veel meer ontspannen.
op dock
In het water mag Nick kiezen tussen 2 kaarten en moet dit in mooie zinnen vragen. Ook als hij de handdoek nodig heeft voor zijn ogen, geldt hetzelfde. Op het dok kreeg Nick ook 4 foto’s voor zich. Nu was de opdracht niet om om iets te vragen, maar om te vertellen wat hij wilde. En met een beetje hulp lukte Nick dat al heel aardig. In het water kon hij ook goed herhalen wat hij wilde. Zo zei hij netjes tegen Babette, de dolfijntrainster, dat hij Kanoa een visje wilde geven en als beloning mocht hij dat meteen doen.
samen
In het water mocht Nick Kanoa weer van alles laten doen. Springen, tong laten zien. (Nick deed hieraan braaf mee), zich voort laten duwen door Kanoa. Nick genoot vooral van het hard meezwemmen met Kanoa. Wauw wat ging dat hard, direct gevolgd door een “Nog een keer!” van Nick.
Tijdens het rondje zwemmen met Kanoa en ondertussen zachtjes de dolfijn aaiend, werd er een liedje gezongen en Nick begon mee te doen en het liedje zelfs uit te breiden.
Een goede dag met zeker leerpunten om mee te nemen.

Terwijl Nick bezig was met zijn therapie, was Cas bij het broertjes/zusjes programma. Hij heeft zich goed vermaakt met een rondleiding door het aquarium en zelfs het voeren van kreeften.

’s Avonds was er een welkomstborrel voor alle therapie kinderen en ouders. Hier heeft Nick zich goed laten zien. Hij is in de frisdrankkoelbox geklommen voordat iemand het zich realiseerde en als klap op de vuurpijl is Nick in het zwembad gesprongen. Gekleed en al. Drijfnat en grote lol, vooral bij Nick. Jammer genoeg hadden we geen camera bij ons.Gelukkig is het hier niet koud, dus mocht hij zelf oplossen.

Het was weer een drukke dag. Hopelijk gevolgd door een goede nacht.

Tot morgen.

Een gedachte over “Nick, Dag 2 – 2 augustus 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *