Nick, Dag 3 – 2 mei 2018

Vandaag alweer de derde dag. En vandaag is het dok-dag, wat betekent dat Cas mee het dok op mag en wij heel dichtbij mogen kijken.
Cas heeft genoten op het dok. Kanoa geaaid, kusjes gegeven, visje gegeven en ook van Babette de dolfijntrainster heel veel geleerd over dolfijnen. Hoe de gezondheid van Kanoa gecontroleerd wordt, maar ook echt de gebaren om Kanoa opdrachten te geven.

Voor Nick was het weer een goede sessie.
Binnen eerst weer op de trilstoel gezeten. Daarna net zo’n opdracht als gisteren waarbij Nick met duidelijke zinnen moest vertellen wat hij op verschillende foto’s zag. En Nick vertelde bij nu alle foto’s in 1 keer goed en volledig wat hij zag. Hij was meer gefocust dan gisteren.
Daarna gingen Nick, Gerwin en Jenny op de mat opdrachtjes met voorwerpen uitvoeren. Ook hier lag de lat een stuk hoger dan gisteren want Nick moest gelijk met meerdere voorwerpen de opdrachten herhalen. Ook dit ging super. Nick deed ze niet in volgorde zoals de opdracht werd gegeven, maar hij voerde ze allemaal uit.
Toen mocht Nick de opdrachten geven. Met 4 voorwerpen was dit nog wel lastig, maar met 3 voorwerpen ging het super. Nick kon zijn fantasie goed kwijt en zo kreeg Jenny een gieter op haar hoofd.

Ook een verhaal vertellen aan de hand van verschillende opeenvolgende plaatjes gaat goed. Passend en concreet. Wel is het zo dat de eerste 3 plaatjes Nick het nog rustig verteld, daarna gaat zijn tempo omhoog en gaat zijn verstaanbaarheid naar beneden. Als hij het hem wordt uitgelegd dat het zo niet verstaanbaar is en hij het rustiger moet doen, begint hij super rustig bij het eerste plaatje. Hij pakt het goed op.
Ook het opzoeken van een detail van een vertelkaart en daar iets over vertellen ging goed. Soms heeft Nick nog wel een keer een voorbeeld nodig, wat er precies verlangd wordt, maar hij pakt het daarna snel op.

Een aantal zinnen zijn Nick aangeleerd, zoals de vraag: mag ik …. De bedoeling is nu om te kijken of er ook variatie in aangebracht kan worden. Naast de vraag: “mag ik met de bal spelen” leert Nick nu variaties zoals “ik wil met de bal spelen.”

Tussendoor mocht Nick ook nog even op de trilstoel zitten.
Met het zwempak aantrekken heeft Nick goed om hulp gevraagd.

In het water heeft Nick weer genoten. Wat hij de vorige keer nog erg spannend vond, als Kanoa heel snel ging, vond Nick het nu super leuk. Je zag hem echt hiervan genieten. Wat Nick wel heel spannend vond was het kusje van Kanoa. Toen kwam hij wel heel dichtbij. Ook natuurlijk weer visjes en ijsblokjes gegeven. Hier moeten de dolfijntrainster echt rekening mee houden dat Nick dit geweldig vind om te doen.

Na de sessie was Nick wel moe, maar minder kortaangebonden dan gisteren. We hebben nu ook eerst even gechilled voordat we een boodschapje gingen doen. Dit maakte echt wel verschil uit met hoe Nick de rest van de dag was.
Een superdag voor beide heren. We zijn benieuwd wat dag 4 ons gaat brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *