Nick, Dag 3 – 3 augustus 2016

Vandaag is het dok-dag.
Het weer zit niet helemaal mee. Net voor de sessie was er een kleine bui, maar gelukkig was de sessie afgelopen toen de grote hoosbui kwam. Een echte tropische regenbui!
cas op dok
Dok-dag betekent dat Cas vandaag mee mag het dok op om mee te helpen en om ook te genieten van Kanoa (ringen weggooien, verwennen met visjes en kusje geven).
Cas had er reuze zin in en was een goede hulp. Hij heeft ook veel van Babette over Kanoa gehoord.
Een voordeel van de combinatie Cas en Nick, is dat Gerwin ook de reacties van Cas op Nick zag en daarop zijn feedback gaf.
Wij (ouders en Cas) zijn zo gewend om Nick te helpen dat een half woord van Nick is vaak al voldoende om het voor hem af te maken en in te vullen. Wel zo makkelijk voor Nick, maar uiteindelijk leert hij hier niet door. Oftewel ook voor ons geldt: Nick even de ruimte geven om zelf te doen of te reageren, voordat we erop inspringen.

Vandaag is Gerwin verder gegaan met het ontspannen maken van Nick en het verwerken van prikkels. Op zijn rug liggen ging nu goed zonder dat Gerwin het eerst moest voordoen. Eerst begon Gerwin met zijn hand te vibreren (trillen) tegen Nick zijn hoofd en dat hielp om te ontspannen. Daarna met een harde bal prikkelen, gaf Nick eerst nog veel reactie, maar daarna met een verzwaringsdeken, vond hij het al veel meer goed. Op het dok was de reactie van Nick veel minder op de harde bal. Morgen gaat Gerwin uittesten of dit wellicht te maken heeft met de druk van het wetsuit dat Nick draagt voor het zwemmen. Gerwin is ook verder gegaan met de mondmotoriek. Met een spatel de lippen prikkelen en daarna met een kriebelaar. De oefening was ook om zijn tong te leren ontspannen. Nick kan zijn tong behoorlijk bewegen, maar dat is veelal nog onbewust en om de tong bewuste bewegingen te laten maken, is best lastig.
dok
Op het dok was Nick zich goed bewust dat Cas er ook was, want hij hij wilde wel steeds zien wat er gebeurde. Maar Nick was goed terug te halen naar de oefeningen.
Ook een oefening met zachtjes een balletje over je hoofd rollen en dat dan ook bij Gerwin doen, vond Nick lastig om dit zachtjes te doen en om zijn kracht te doseren.
De dok-sessie werd afgesloten met een knuffel. Dat was zo lief om te zien.
water
Tijdens de hele sessie ging het goed met het aankijken en om hele zinnen te gebruiken. Soms in een 2e poging, maar Nick deed het. Ook is er geoefend met duidelijke stop-tekens. Daar Nick soms moeite heeft om ergens mee te stoppen als hij echt erin zit, is dat toch wel super.

Het was een leuke leerzame drukke dag. Voor Nick en Cas, maar zeker ook weer voor ons.

Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *