Nick, Dag 8 – 10 augustus 2016

Vandaag wordt het drukke dag voor ons allemaal.image3
Cas heeft dolfijntrainer-dag en gaat heel veel over de dolfijnen leren.
Monique gaat een workshop volgen over positief opvoeden (Veel o- ja’s en logisch). Maar alles wordt weer even op een rijtje gezet en opgefrist. En toch ook weer een aantal tips om situaties aan te pakken. Ook was het goed om ervaringen van andere ouders te horen. Ook heel herkenbaar -gelukkig-).

Nick heeft goed geslapen en heeft zijn tas goed gedragen over de brug. Toen begon het boeven. Hij liet zijn tas bij het begin staan en liep helemaal door, voorbij het verzamelpunt. We mochten niet in zijn buurt komen of blijven. Hij wilde alleen zijn. Uiteindelijk hem toch meegekregen.
Bij de sessie binnen kon Gerwin goed merken dat Nick onrustiger was.
Eerst is weer de lichaamsbegroeting gedaan met daarna het vibreren. Dit hielp Nick iets rustiger te worden.
Gerwin wilde verder gaan met de oefening van gisteren met een aantal voorwerpen in de kamer en dan opdrachtjes aan Nick geven en Nick dan hetzelfde terug laten doen. Waar Nick gisteren het niet lastig vond dat er veel voorwerpen in de ruimte stonden, had hij er vandaag wel moeite mee. Het gaf hem veel onrust. Hij vond het lastig. Daarop zijn een aantal voorwerpen de kamer uitgezet en dit gaf iets meer rust.

De opdrachten uitvoeren ging goed, maar het zelf opdrachten geven vond Nick vandaag veel lastiger. Het werd chaotisch, druk en warrig. Even pas op plaats gemaakt en Nick de opdracht gegeven niet teveel opdrachten geven en rustig vertellen. Toen ging het beter.

Ook in het water was het merkbaar dat Nick er vandaag minder bij was. Hij had de kaartjes nodig om een keuze te maken, waar dat gisteren niet het geval was.
Nick had er wel aan gedacht om direct aan Bsbette te vragen of hij een visje aan Kanoa mocht geven. En dat deed Nick weer super.
image1Doordat er naast het zee-aquarium een steiger in het water gebouwd wordt, wordt er veel geboord. De dolfijnen zelf hebben hier last van en dat is goed merkbaar. Gevolg was dat het ook drukker was op het dok. Er was ook tijdelijk even een ander kindje. Dat was op zich oké bij Nick, maar dat hij ook even met Kanoa zwom, dat was niet zo oké. Nick liet dit duidelijk blijken en gaf er commentaar op. Gerwin heeft hem uitgelegd. Je vindt het lastig om te delen, maar nu ben jij aan het werk op het dok en dan kan dat kindje met Kanoa zwemmen. Straks ga jij weer. Vond Nick wel lastig en probeerde hier toch steeds naar te kijken. Dit was ook merkbaar terwijl ze bezig waren met de mondmotoriek op het dok (met het rietje, wattenstaafje en kriebelaar). De spiegel was (weer) nodig om de aandacht van Nick erbij te houden.

Het was ook gelijk een goede oefening voor Nick in het delen van iets. En ook om zich te focussen terwijl het drukker is. Hieruit blijkt dat Nick dan toch een soort afscherming/externe filter nodig heeft om zich te kunnen focussen en zodat hij niet alles in zich op (hoeft) te nemen.
image2Wanneer het Nick teveel wordt, gaat hij zich op 1 ding focussen of commentaar leveren en piepen. Het advies is dat wij ons dan niet focussen op wat hij op dat moment zegt, maar eigenlijk meer te concentreren op de waarom. Ik begrijp dat je dit zegt/ doet, maar je bedoelt dat… En Nick dan ook ruimte hierin geven. Zal best lastig zijn, want het zijn vaak al hectische situaties en het vereist snel schakelen.

Voor ons allemaal weer een leerzame dag en ook een hele intensieve dag voor Nick.

Tot morgen.

Een gedachte over “Nick, Dag 8 – 10 augustus 2016”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *