Nick, Dag 9 -10 mei 2018

Vandaag zit het emmertje bij Nick goed vol. Voordat de dag begint,
heeft Nick al ruzie met zichzelf. Terwijl ik de afgelopen weken zijn muggenbulten gewoon mocht insmeren met afterbite, mocht dat vandaag niet. En toen het erop zat, wist Nick niet hoe snel hij het eraf moest vegen. Super gevoelig vandaag.
Gerwin is dan ook niet van plan nieuwe dingen te gaan doen, ontspannen en herhalen wat ze de afgelopen dagen hebben gedaan. Alleen nog letten op zijn ademhaling en het laag praten.Binnen dan ook niet op de trilstoel gezeten, maar gewoon op de mat en hebben ze een spelletje gespeeld.
Wel nog even de buik-ademhaal oefening gedaan. Nu met Nick stevig in de mat gerold, met nog wel een beetje hulp door mee te ademen en druk op zijn buik te geven. Hierdoor kon hij moeilijker zijn hele lijf gebruiken om zijn buik omhoog te duwen.Op het dok zagen ze vandaag kleine kwalletjes voorbij zwemmen. Die beestjes hebben draadjes met 4 of 5 zwarte puntjes en die prikken. Nick voelde deze direct toen hij zijn benen in het water stak. Werd direct wel een dingetje. Ze zijn hierop naar het eerste dok vertrokken, deze lag het verst van hun gewoonlijke dok af, en daar waren de kwalletjes (nog) niet.
Nick is er nog een paar keer op teruggekomen, maar met de melding nu klaar en afleiding dat de fotograaf nog een keer langskwam was Nick weer bij de les. De fotograaf moest een foto maken van Nick zijn benen (kon Nick gelijk met zijn benen op de rug van Kanoa een rondje zwemmen).
Nick had ook veel vragen waarom Kanoa er geen last van had. Dit komt door zijn supergladde huid. Daarna was het ook klaar voor Nick.
Tijdens het zwemmen was het nog wel een paar keer dat Nick hoog praatte. Door hierop te wijzen, ging het wel een klein beetje omlaag, maar minimaal. Nick had er vandaag moeite mee.
Vandaag voornamelijk rustig met Kanoa gezwommen. Met veel knuffelen en kusjes.
Vandaag zijn ze lange tijd in het water geweest, met daarna bij de douches nog werken.
Dit ook in overleg met Nick. Nick koos echt voor werken als laatste.
Bleek een goede zet, want toen ze net uit het water waren, dreven er een paar kleine kwalletjes langs…Bij de douches nog de boerderij-plaat gedaan met benoemen wat erop stond.
De vorige week leek het dat Nick zei: de koeien staan in de wei (terwijl ze op een weggetje stonden). Maar vandaag zei hij het zo mooi en rustig dat bleek dat hij niet wei maar rij had gezegd (de koeien staan in de rij).Ze hebben allemaal 3 zinnen gezegd, en toen was het klaar.Ook vandaag weer als huiswerk: ademhaling oefenen.

Vandaag was er ook een speciale activiteit bij Cas, waar wij bij betrokken werden.
Dinsdag hadden we al een opdracht (het schrijven van een brief aan Cas) hiervoor meegekregen, die Cas niet mocht weten.
Dus vandaag het eerste half uur, waren wij ook bij de kidsclub, met Cas.

Na een paar spelletjes van op lengte, geboortemaand en op 1e letter voornaam gaan staan, gingen we samen met Cas een tekening maken van een droomeiland (waarop echt alles mogelijk is) en deze later vertellen.Cas heeft deze tekening later nog afgemaakt.Aan het eind van het half uur, kreeg Cas ook de brief.

De rest van de dag is Nick wisselend geweest. Het ene moment kon hij meer hebben en het volgende moment was het snel piepen. Wat opviel, was dat de piep/boosmomenten niet echt lang duurde. We hadden hem snel weer terug.
Om als dagafsluiter nog een mooie stunt uit te halen door zijn knuffel-aapje zwemles te geven (in het zwembad te gooien) en toen echt niemand hem hielp (nick mocht het zelf oplossen of een zwembroek aantrekken), sprong hij maar met kleding en al het water in.
Tsja, dat was ook weer een tijdje geleden.

Morgen alweer de laatste dag. Hopelijk bewust genieten zonder al teveel kwallen en trubbels.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *