Nick

Van 1 augustus tot en met 12 augustus 2016 volgt Nick de Dolfijntherapie. Lees hieronder zijn blogs!

Nick is een vrolijke en ondeugende boef (of zoals hij zelf zegt:

Afbeelding 001“nickienick”) van 6 jaar. Nick woont samen met zijn ouders en broer Cas in Pijnacker.
Nick heeft autisme spectrum stoornis met een ontwikkelingsachterstand, alsmede een spraak-taal achterstand. Hierdoor is het lastig (vooral voor buitenstaanders) om Nick te kunnen verstaan.
 Zijn grote makke op dit moment is zijn verstaanbaarheid. Hij oefent hier dagelijks mee en raakt (gelukkig) niet gefrustreerd als hij iets diverse, cq vele malen moet herhalen. 
Wij, als trotse ouders vinden zijn verstaanbaarheid goed, maar ja, zoals de logopediste zei: “Jullie spreken zijn taal steeds beter”. En dat klopt. Je moet wel gefocust zijn om Nick te kunnen verstaan. 
Op dit moment zijn we op zoek naar een vorm van passend onderwijs voor Nick. Een aandachtspunt is dan zeker dat Nick niet onderschat wordt, doordat zijn verstaanbaarheid (momenteel) minder is. Dat is een van de redenen dat we veel doen om Nick hiermee te helpen.
We hopen dat de Dolfijntherapie een betere verstaanbaarheid, meer zelfvertrouwen en een grotere zelfredzaamheid voor Nick oplevert. Daarnaast zien wij als doelen een grotere ontvankelijkheid en sociaal emotionele groei.
Stuk voor stuk zaken om hem nog verder te helpen in zijn ontwikkeling.
Monique, Richard, Cas en Nick

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *