Norah, Dag 1 – 1 mei 2017

Norah heeft vrijdag al even kennis gemaakt met haar therapeut Babette (logopediste). Na de leuke enthousiaste begroeting ging Norah mee met de stagiaire die samen met haar een pak voor in het water uit ging zoeken. Jérôme ging naar de broertjes en zusjes club. Ik heb toen nog wat meer over Norah verteld en met Babette de doelen besproken.

Binnen heeft Norah eerst even met blokjes gewerkt. Zodra Norah haar aankeek deed zei er een blokje in. Dit was om Norah te leren focussen. Toen kwam Norah naar buiten en liepen ze samen met de stagaire naar het Dok. Waar de dolfijntrainster al zat met Bonnie. En omdat Bonnie de Moeder is van Sami en nog maar 1,5 jaar oud is mag Norah met 2 dolfijnen zwemmen!!! Super leuk!

Op het dok aangekomen ging Norah kennis maken met Bonnie. Na een paar keer voor doen ging Norah de dolfijn aaien. Het was een heel bijzonder moment! Norah vond het aaien al heel fijn! Daarna ging Norah het water in. Eerst klemde Norah zich stevig vast aan Babette. Later draaide Babette Norah om. Norah vond het fantastisch! Rondjes zwemmen met Bonnie! Giegelen wat Norah deed! Babette vertelde me dat ze heel veel aan het brabbelen was ?.

Zo fijn om Norah zo te zien genieten! Na een tijdje ging Norah op het dok aan het werk. De therapeut wou weten of ze altijd met rechts iets pakte of met links. Ze koos twee keer overkruist. En één keer recht door. Dus het leek erop dat Norah bewust koos. Norah werd nog door verschillende borstels gemasseerd. Om de lichaamamelijke waarneming te stimuleren. Daarna kreeg Norah een kusje op haar voeten van Bonnie. Heel lief! ?. Toen was het weer tijd om met Bonnie en Sami te zwemmen. Ze genoot er heerlijk van! Ik heb met Norah van een afstandje meegenoten!

Norah was de hele therapie erg vrolijk! Zie foto’s. Na de therapie ging Norah douchen met de stagaire. Ik heb nagepraat met Babette. Het ging heel goed! Het viel haar op dat Norah haar lichamelijke waarneming niet helemaal in balans is. Daarom zoekt Norah steeds prikkels op. Ook is haar focus niet optimaal. De komende dagen gaat ze met Norah aan het werk op spraak en taal gebied. En zal ze ook het mondgebied veel stimuleren. Na de therapie was Norah heel vrolijk en ontspannen!

2 gedachten over “Norah, Dag 1 – 1 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *