Norah, Dag 10 – 12 mei 2017

Vandaag was het alweer de laatste Therapiedag! ? De dagen zijn voorbij gevlogen! Het waren 2 zeer intense prachtige therapie weken! Binnen is vandaag gewerkt aan de lichamelijke waarneming. Ze kreeg met verschillende matererialen prikkels aangeboden. Op haar armen en handen.

Na een half uur naar buiten! Heerlijk zwemmen met Bonnie! ?Ze keek Bonnie heel goed aan. En heeft meerdere keren zelf haar handen op Bonnie gelegd ?. Ze brabbelde weer heerlijk op het water! En Sami die zwom gezellig naast  zijn moeder mee. Zo mooi! Op het dok heeft Babette samen met Cordney die inmiddels ergotherapeut is! Norah in een hanfmddoek heen en weer geschommeld. Voor de diepe druk. Om Norah wat alert te maken.En heeft ze gewerkt aan de mondmotoriek. Met een kauwslang. En vibratie-staaf rondom de wangen, lippen in de wangen op de tong en achter de lippen.

In het water heeft Norah heerlijk ontspannen gezwommen met Bonnie en Sami ernaast! Norah mocht weer een spelletje kiezen en koos voor de bal. De bal wegduwen vind ze nog een beetje moeilijk, het aanpakken van de bal gaat beter! Ook het gooien van de ring vond ze moeilijk door haar spierspanning in haar armen. Maar het gaat veel beter dan vorige week. De kunst van het herhalen!

Toen het tijd was voor Norah om afscheid te nemen van Bonnie en Sami. Had ik het even moeilijk! Ze heeft er twee nieuwe vrienden bij! En nu moest ze weer afscheid van ze nemen! ?

Norah heeft 2 fantastische therapie weken gehad! ?Ze was alle dagen vrolijk! Norah is gelukkig geen enkel moment bang of verdrietig geweest! Alleen de eerste dag vond ze een beetje spannend doordat ze zichzelf een beetje vastklemde aan Babette. Het contact met de dolfijn was nog niet direct. Norah keek veel met haar hoofd naar beneden. Ook op straat. En aaide Bonnie vlugtig. De laatste paar dagen kijkt Norah veel meer om haar heen! Ze kijkt de dolfijn meer aan. En heeft veel vaker en langer haar handen op Bonnie gelegd! Norah is veel beter gefocust! Brabbelt meer! En kijkt mensen beter aan. Ik ben zeer tevreden over deze behaalde resultaten!

Ze kijken hier naar het hele kind! Ze kijken hier heel anders naar Norah dan in Nederland. Daarom ben ik heel blij dat ik met Norah ben gegaan! Omdat ik nu zoveel meer nieuwe inzichten heb! Ik ga met een koffer vol handvatten naar huis. ? Thuis en op het Kdc is het belangrijk dat we met de lichamelijke waarneming doorgaan. Door middel van Norah te masseren met harde en zachte prikkels. Of door Norah met dikke crème in te masseren. Ook heb ik geleerd om Norah niet zacht maar met diepe druk afdrogen te na het dochen. Een zwaarte vestje te gebruike tijdens een activiteit.

Ook heeft Norah van de logopedie mondmotoriek nodig. Om Norah te leren al haar mond spieren te gebruiken en zich er bewust van te worden. Dmv vibratie materialen haar mond op een speciale manier te masseren. Op de wangen. Van de oren naar de mond. Rond de lippen. En binnen in de mond de wangen, tond en achter de lippen. En kauwslang.

Norah heeft thuis een goede SI therapeut nodig! Die met haar aan de slag gaat! Verder is mij aangeraden Norah ipv te laten drinken uit een rietje. Norah te leren drinken uit een beker. Zo gebruikt ze meer mondspieren. En is mij aangeraden ipv een tandenborstel Norah elektrisch te gaan poetsen.

Ik heb zelf heel veel workshops gevold over de mondmotoriek eet en drink problemen. Si Sensorische integratie. Hoe neem ik waar? Prikkelverwerking in de praktijk. Dolfijntherapie. En samen met Jérôme alles wat je wil weten over een dolfijn! ?

Jérôme heeft zich uitstekend vermaakt bij de broertjes en zusjes club! Wat begeleid werd door Gabrielle. Hij heeft er alles over de zee geleerd! En heeft ook nog een moederdagcadeautje ?voor mij gemaakt!  Wat ik zondag mag uitpakken! ❤

Norah stond iedere dag weer klaar met een brede glimlach ?op haar gezicht! Om weer naar Babette, Cordney, Bonnie & Sami en te gaan! ?
Het heeft mij een nieuw begin gegeven van nog een lange weg! Maar met al deze tips zijn we al een heel eind op weg! ?
In het bijzonder wil ik stichting Syndroom van de Lach bedanken! Maud en Seth jullie zijn fantastisch! ?Door jullie geweldige stichting die jullie hebben opgericht heeft Norah deze ontwikkeling gerichte therapie kunnen volgen! Dank jullie wel! Ook wil ik alle mensen die een steentje hebben bijgedragen bedanken!
Namens Norah, ik en Jérôme ontzettend bedankt! ?

2 gedachten over “Norah, Dag 10 – 12 mei 2017”

 1. Wat bijzonder om zo mee te hebben mogen lezen. En super dat jullie de vooruitgang zien. Nog even genieten in Curacao en daarna met de tips verder aan de slag in Nederland.

  Goede terugreis alvast!

  Tanne, Milo en Dymph
  ( de oude buren van Sea Horizon)

 2. Wat een bijzonder verhaal om zo even mee te mogen lezen. En knap wat er allemaal behaald is! Nog even lekker genieten in Curacao en dan succes met alle tips voor in Nederland!

  Groetjes,

  Tanne, Milo en Dymph
  ( jullie oude buren van Sea Horizon)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *