Norah, Dag 2 – 2 mei 2017

Samen met de andere ouders waren we aan het wachten totdat we werden opgehaald. Jérôme ging met juffrouw Gabriele mee. Naar de broertjes en zusjes club.

Hallo Norah zei Babette, …….allo zei Norah!!! Hoorde ik het nou goed? Zei Babette? Ja zei ik! Ze zei hallo!!! Met heel veel zin is Norah vandaag weer begonnen en liep vrolijk met Babette mee naar binnen. Waar ze hebben gewerkt met 8 picto’s. Babette vertelde haar wat ze eerst gingen doen en pakte daarbij de 1e picto. Norah moest dan telkens de picto’s zelf pakken en opplakken. Doormiddel van die picto’s was Norah weer voorbereid op haar 2e therapiedag.
Norah heeft ook nog even in een zitzak gelegen met een verzwaringsvestje om en een verzwaringsdeken over haar heen. Dit is  voor de diepe druk ervaring. Dit zorgt bij Norah voor meer bewustzijn en ontspanning. Ook Ier Babette telkens 2 massage dingen zien voor de handen de benen en de voeten. Ze deed het 1x voor. En omdat Norah erg tactiel gericht is liet ze het Norah ook voelen. Daarna kon Norah makkelijker een keuze maken.

Zien,ervaren,voelen en kiezen. Na het werken liep Norah aan de hand van Babette en naast de stagiaire naar het dok. Waar Bonnie en Sami al op Norah zaten te wachten! Norah kreeg een zwemvest om en had gelijk weer heel veel lol en pret in het water met de dolfijnen! Bonnie begon weer rustig met Norah rondjes te zwemmen. Na een tijdje kreeg Norah heel zachtjes een footpush van Sami. Sami duwde Norah heel zachtjes tegen haar voeten. Waardoor Norah naar achteren dreef. Het was heel bijzonder! Op de helft van de sessie gingen ze weer met Norah op het dok aan het werk. Norah mocht de picto kaarten die ze al gedaan hadden op de achterkant van de kaart plakken.

Babette liet Norah een massagestaaf in haar handen voelen. Daarna zei ze tegen Norah dat ze het 3x op de ene wang zou doen en dan 3x op de andere wang. Door te tellen geeft ze Norah daarmee controle over wat ze ging doen. Ze heeft het op de bovenlip en onderlip gedaan en aan de binnenkant van haar wangen. Norah vond dat niet leuk. Nu herken ik dat wel, want tandenpoetsen vind ze ook niet leuk! Babette gaf mij als tip een elektrische tandenborstel te proberen bij Norah. Dat gaan we zeker doen.

Nu mocht Norah alle picto kaarten die gedaan waren weer op de achterkant plakken. Na het werken op het dok mocht Norah weer lekker zwemmen met die lieve Bonnie ?en Sami ?die zwom er lekker bij. Norah aaide Bonnie heel goed zelf! Op een gegeven moment kwam Kenoa die met het buurmeisje zwom er ook nog even bij! Heel bijzonder! ???

Norah mocht kiezen of ze met de bal of met de ring wou spelen met Bonnie. Norah koos voor de bal. Norah gooide onder begeleiding van Babette de bal en Bonnie bracht hem telkens weer naar Norah terug. Ook mocht Norah een lange stok vast houden waar de dolfijn overheen sprong! Heel mooi! Ook heeft Norah nog lekker gedanst in het water met Bonnie!  De hele therapie was Norah erg blij! Ze was veel aan het brabbelen en aan het lachen. Ze genoot er overduidelijk van! Norah kreeg nog een kusje van Bonnie.

Na deze mooie therapie dag namen ze afscheid. Tot morgen! En ging Norah lekker douchen en omkleden. Ik nam de therapie even door met Babette. Ze vond Norah vandaag beter gefocust. Het was een zeer geslaagde 2e therapie dag! Volledig ontspannen droomt Norah over morgen. Want morgen mag ze weer!!! ?

Een gedachte over “Norah, Dag 2 – 2 mei 2017”

  1. Hallo Jannemieke, Jerome en Norah,
    Via de iPad van Anneke zie ik de vorderingen van Norah. Heel erg leuk om te zien en te lezen.
    Heel veel liefs, tante Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *