Norah, Dag 7 – 9 mei 2017

Norah ging weer vrolijk met Babette mee naar binnen aan het werk. Ze kreeg een zwaarte vestje om. En samen hebben ze de dagpicto’s weer doorgenomen.

Babette had een tunnel klaargelegd waar Norah doorheen kon kruipen, maar dat pakte Norah niet goed op. Dus heeft ze voor Norah de tegels met verschillende structuren neergelegd.  Aan de ene kant van het tegelpad lag een Fatboy waar Norah gemasseerd werd.

En aan de andere kant moest Norah blokjes op een wiebeldolfijn leggen. Dit kan ze niet alleen. Norah pakte zelf een blokje en bij het neerleggen hielp Babette Norah. Ze liet het blokje alleen los wanneer Norah gericht keek. Bij de massage keek Norah mee naar wat Babette deed. Haar focus is veel beter!

Na het werken kwam mijn schatje in haar mooie stoere pakje naar buiten. En liep aan de hand van Babette naar de lieve dolfijnen. Stagaire Cordney draagt alle benodigde spullen voor op het dok mee. En haar schrijf materiaal. Want tijdens het contact in het water met de dolfijnen Bonnie en Sami schrijft de stagaire Cordney alles op. Zo houd ze alles bij. De dolfijntrainster Romy zat al klaar op het dok.  In het water had Norah weer heel veel plezier!

Zo heerlijk om te zien! Ik geniet er echt van mee! Zo fijn dat het contact tussen Norah en Bonnie zo goed gaat! En ook zo bijzonder hoe Sami dicht bij Bonnie haar moeder blijft!

Eerst een rondje zwemmen. Ze heeft nog de footpush gedaan. Een stok vastgehouden waar Bonnie over heen sprong. Op de buik van de dolfijn gelegen en hield hierbij de vinnen van Bonnie vast! Dat was weer lekker scheuren in het water! Dat gaf Norah echt een kick!

Daarna mocht Norah weer kiezen of ze met de bal of ring wou spelen. Ze koos eerst voor de bal. Het is geweldig hoe Norah samen met de hulp van Babette de bal weg gooit. En dat de dolfijn die bal ⚽️ dan op zijn neus ophaalt en keurig naar Norah terug brengt! Ik vind dat zo knap! En ik geloof dat Norah dat ook heel lief van Bonnie vind! ?. Daarna gingen ze weer rustig een stukje zwemmen. Daarna mocht Norah weer een kaart kiezen. Dit keer de ring. Die ring gooien ze dan samen en de dolfijn legt de ring om zijn bek. En brengt zo de ring naar Norah terug. Het duurd dan even voordat Norah die ring eraf pakt. Het aanpakken ging beter dan de vorige keren. ?

Op het dok heeft Babette weer aan haar mondmotoriek gewerkt. Ze wikkelde Norah in een handdoek. Met haar armen eruit. Norah was heel ontspannen. Ze heeft Norah op een speciale manier gemasseerd. Buiten op de wangen. Onder de lip. En van de neus naar de mond. De dolfijnen kunnen dan even gaan rond zwemmen. En dat doen ze ook. Wat ik wel leuk vind is dat de dolfijnen zelfs zonder fluitsignaal naar Romy de dolfijntrainster toe zwommen!

Dat gaf aan mij aan dat ze erg gek op de trainster zijn! Hoe die dolfijnen ook alles begrijpen! Met die fluitjes etc! Het is echt ongelooflijk wat die dolfijnen allemaal kunnen! ?

Daarna mocht Norah weer lekker in het water liggen en mee zwemmen met Bonnie ? Na een tijd heerlijk vrolijk en ontspannen zwemmen met Bonnie en Sami, was het tijd om ze weer gedag te zeggen. De dolfijnen zwaaien dan ook echt naar Norah met hun borst vinnen!

Dag Bonnie en Sami! Tot morgen ?

Een gedachte over “Norah, Dag 7 – 9 mei 2017”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *