Onderwaterwereld & Maskers in verschillende vormen en maten voor iedereen… 

Vandaag was een drukke ochtend voor ons bij het CDTC. 

Behalve voor de zussen, die hadden vandaag een beauty-dag namelijk. Ontspannen met (groene- die -maken-je-huid-zo-lekker-zacht) gezichtsmaskers, nagels lakken en haren vlechten. Ook hebben ze met graffiti een eigen “tag” gespoten.
Nu ik zit te bloggen kijk ik naar Puck en Frank die in het zwembad aan het oefenen zijn met het zwemmen met een duikmasker. Het gaat onwijs goed!
Vandaag heeft Talina namelijk weer geprobeerd om Puck met een duikbril op te laten zwemmen, maar er kwam net als de vorige keer weer water in haar masker. Dit gaf onvoldoende vertrouwen om door te gaan. We kregen hem aan het einde van de therapie mee naar huis om extra te oefenen maar we zagen bij het CDTC al direct dat het kleine masker redelijk uitgedroogd was waardoor deze waarschijnlijk gaat lekken.
We vinden we het zo onwijs knap dat Puck met vinnen aan steeds meer alleen zwemt én dat ze wel wil proberen om met een duikmasker op te zwemmen dat we dit willen omarmen. Dus ….. op naar de duikshop een andere (eigen) duikbril halen. Ze mocht zelf de kleur uitkiezen en het werd een blauwe, (want tussen roze en blauw kan mama wel denken dat roze favoriet zal zijn … maar dat is heus niet altijd zo) het is een Mares Pirate geworden. Wat een stoere bril die super schattig staat op dat kleine snoetje. 🥰
Alle vertrouwen dat het morgen super zal gaan bij Chabelita. Onze duikster in wording!
….. nu weer even terug naar de therapiedag van vandaag.
Puck werd weer door een zeer enthousiaste Anne-Roos en Talina opgehaald om binnen aan de slag te gaan. Vandaag hebben ze veel gewerkt door middel van spiegelen van gedrag waarbij de spiegelneuronen geactiveerd worden. Spiegelneuronen zijn neuronen die actief worden wanneer je waarneemt wat iemand anders doet, op dezelfde plek in de hersenen als bij degene die de actie uitvoert. Spiegelneuronen worden niet alleen actief wanneer een waarnemer de waargenomen actie wil imiteren; ze worden nog veel actiever als het de bedoeling is om de actie op een andere manier aan te vullen. Puck deed dit laatste ook erg goed! (Bij de evaluatie hebben wij tips gekregen hoe we dit zelf kunnen doen). Tevens hebben ze binnen een mindfullness / yoga oefening gedaan. Puck reageert hier heel positief op. (Dan hebben wij maar geluk met Jet “thuis” is in de wereld van Yoga en daar ons en Puck in kan begeleiden. Want heel eerlijk… voor ons is dat nog wel behoorlijk nieuw en wat vaag).
De watertijd vloog vandaag om, wij hebben alleen niet kunnen kijken. (Dat mis ik dan wel heel erg hoor, dus ben blij dat dit op alle 10 de dagen maar 1 dag is), omdat wij vandaag een gesprek met een gezinspsycholoog hadden.
Het was fijn om met elkaar zaken te bespreken waar we thuis mee te dealen hebben. We hebben meerdere complimenten mogen ontvangen voor ons reflecterend vermogen en de wijze waarop wij in staat zijn invulling te geven aan onze samengestelde gezinnen. Ook over de wijze van onze communicatie naar elkaar toe. Erg fijn om deze te mogen ontvangen.
Wij doen met elkaar iedere dag weer (zowel hier als thuis) ons best om voor al onze kinderen en elkaar om alle zaken goed te regelen en ook thuis horen we regelmatig dat mensen dit als bijzonder ervaren. Wij beseffen ons dat ook. Het is steeds weer werken en afstemmen maar hebben allemaal de wil om met elkaar steeds hieraan te willen blijven werken en dat is erg belangrijk. Samengestelde gezinnen geeft werk. De planning, opvoeding, rust en ruimte creëren voor iedereen en daarin niet voorbij gaan aan iemand die hier een rol in heeft, vraagt inspanning en committement. Hierin zetten we het belang van onze kinderen centraal en zorgen we dat we niet voorbij gaan aan onszelf.
We hebben vandaag mogen ervaren dat het soms fijn is dat een onafhankelijk iemand de dilemma’s die we soms ervaren beschouwd kan bekijken en ons vervolgens hierin kan laten reflecteren. Daarnaast hebben we ook wat nieuwe inzichten en tips gekregen waar we thuis mee aan de slag kunnen en willen gaan.
En dan is het nu tijd om de blog van vandaag af te sluiten. We gaan onze spullen pakken en richting Pietermaai district. In de zee zwemmen en daarna met onze vrienden die op het eiland wonen; Ricarda en Jarno een lekker hapje eten bij Dive City Curaçao.
Ayo en bon apetit!