Puck, Dag 0.1 – 14 oktober 2017

Puck volgt de Dolfijnondersteunde therapie van 16 tot en met 27 oktober 2017. In maart van dit jaar was Puck al op Curacao voor de therapie, maar helaas werd zij toen ziek en kon zij niet deelnemen. Een extra bijzondere therapie dus dit keer. Volg Puck door dagelijks haar blog te lezen! 

De dagen voor de therapie

.. met de enkels vol muggenbulten – een Soof die bijna in slaap valt (het is tenslotte al 19:30 uur) en Frank die samen met Puck probeert een toetsenbord met de iPad te laten communiceren (wat het bloggen de komende dagen makkelijker moet gaan maken) is het tijd voor een eerste pre-blog.

Want… we zijn er weer;

Bon Bini Curacao … 2.0 …!!!

Na een kleine vertraging op Schiphol zijn we na 9 uur vliegen weer aangekomen op Hato. De reis was super gegaan en als ware wereldreizigsters hebben de dames zich goed vermaakt – lekker geslapen – gekletst met mede passagiers en film gekeken. We hebben genoten van de service van KLM en zijn dan ook niks tekort gekomen. De meisjes werden regelmatig extra volgestopt met ‘Sjocilaaaa’ zoals Puck dat noemt en Appelsap.

Vanaf Hato werden we opgepikt door een bus die via het CDTC voor ons klaar stond naar Lions dive gebracht. Eenmaal aangekomen meteen door naar het zwembad – even afkoelen en zorgen dat er weer wat energie in de meisjes en onszelf kwam. Het is tenslotte 6 uur vroeger en het was dus weer middag ipv nachtwerk…

Helaas heeft de vliegreis bij Puck toch weer de nodige sporen nagelaten want ze is erg verkouden en benauwd. Ze is wel vrolijk en dat is altijd een goede graadmeter in de balans tussen ziek en te ziek… Heel eerlijk moet ik bekennen dat we haar benauwdheid nu spannender vinden dan normaal en we houden haar dan ook hoed in de gaten….. met rust en vertrouwen – luuf – neus spoelen – puffen – haar antibiotica en zetpilletjes zorgen we dat ze helemaal fit is voor aankomende maandag). En volgende vliegreizen krijgt ze gewoon een mondkapje op (?)

De dagen nu voorafgaand aan de therapie zijn we vooral lekker aan het acclimatiseren. Wennen aan het weer en het tijdsverschil. Zorgen dat we een beetje in het ritme komen – dus poco poco en zijn Puck en Soof zich het Papiaments eigen aan het maken (iedereen is een Dushi – ze roepen Ayo wanneer ze weer verder gaan en Danki wanneer ze drinken krijgen …. ik verwacht minimaal dat wanneer ze naar huis vliegen ze volzinnen spreken – maar dan hoop ik voor Puck wel in het Nederlands) Haha.

Ook zijn we nog even naar het ziekenhuis geweest in Otrabanda. Een kort bezoekje omdat je daar nooit te lang wil blijven om verschillende redenen…. we hebben daar 3 grote zakken met rode neuzen afgegeven voor de clini clowns en een hoop dvd’s voor de zieke kindjes om te kijken. Wij hebben in Maart zoveel steun mogen ontvangen van het Ronald Mc Donaldhuis en de clini clowns daar dat we een kleinigheidje terug wilde doen. Het was heel bijzonder om even terug te zijn en Puck en Soof werden direct herkend! Met lieve woorden en veel gelukwensen voor de therapie en ons verblijf op het eiland zijn we na een bakje koffie weer terug richting ons hotel gegaan.

Vanmiddag (vrijdag) hebben we de map van het cdtc in ontvangst mogen nemen en Puck is ingedeeld om 08:00 uur bij Ricarda en Katharina. Het klinkt misschien wat onnozel maar het is zo fijn om de map met informatie te hebben mogen ontvangen. Het krijgt allemaal steeds meer vorm en wordt op deze manier concreter. We weren wanneer we waar verwacht worden – hoe het werkprogramma eruit komt te zien en samen met alle papieren gaan we maandag eens een mooie start maken aan de therapie waar we zo ontzettend naar toe geleefd hebben!

Voor nu nog een paar dagen geduld.

Groetjes!!

16 gedachten over “Puck, Dag 0.1 – 14 oktober 2017”

 1. Geweldig Puck om je met de dolfijn te zien.
  Jij geniet maar ik ook hoor ?❤
  Geef Soof ook een dikke kus van ons.
  Opa en oma
  (Benieuwd naar dag 2)

 2. Puck super veel succes en plezier met de dolfijnentherapie… ook heel erg veel plezier voor papa, mama en je zusje Soof! leuk om jullie blog te lezen!

 3. Lieve puck heel veel succes en plezier vandaag! En natuurlijk ook soof Mindy en frank geniet van deze bijzondere dag, eindelijk is het zover
  Veel liefs steef, mo, Jip en teun

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *