Puck, Dag 3 – 18 oktober 2017

Prinsessendag vol kusjes

… terwijl ik geniet van een frozen cappuccino en de meiden druk aan het spelen zijn in het zwembad, is het tijd om jullie mee te nemen in de dagelijkse avonturen van ons in Curacao …

Gisterenavond hebben we de welkomstborrel / ‘happy-hour’ gehad bij Dolphins suites aan de overkant van ons resort en het cdtc. Alle andere families die in dezelfde periode therapie krijgen hier op het eiland waren aanwezig. Per dag zijn er 4 blokken van maximaal 5 mensen die therapie kunnen krijgen. Alle therapeuten/stagiaires en andere mensen die verbonden zijn aan het cdtc waren ook aanwezig en het was gezellig om even in een andere omgeving met elkaar te kletsen. Puck is de jongste deelnemer die op het moment therapie krijgt – en dat met de oudste dolfijn! ?

We beginnen inmiddels steeds beter te wennen aan het ritme hier en vanmorgen was het dan ook maar goed dat we de wekker hadden gezet. Na ontzettend poco poco opgestart te zijn moesten we (bijna) doorlopen naar het cdtc. Maar we zaten weer braaf op tijd onder de bomen te wachten op dat wat de dag ons zou gaan brengen.

Met een lekker windje – een beetje bewolking en een niet te fel zonnetje zaten de meiden vol spanning af te wachten tot de deur weer open ging en de therapeuten naar buiten zouden komen… we hadden Soof uitgelegd dat ze vandaag met Puck mee naar het dok mocht.

Nadat Puck met Ricarda mee naar binnen mocht om daar de dag op te starten gingen Soof en ik alvast even kijken of de dolfijnen al wakker waren. Want het zou toch heel vervelend zijn als die nog niet wakker zouden zijn en Puck en Soof waren er al klaar voor?! Samen hebben we als ware dolfijnentrainsters op de kant met onze armen staan zwaaien en commando’s gegeven. Het loonde!! Ze werden wakker en ze reageerde (bijna ?) op ons … (met wat fantasie stuurde wij ze het hele bassin namelijk door)….

Na een klein half uurtje kwam Puck trots met haar tas in haar armen (en heuse enkelgewrichten om haar voeten) naar buiten – haar zusje halen om naar haar dok toe te lopen. Wij kregen nog een dikke kus van allebei de meiden en nadat ze elkaar ook nog een dikke kus gaven liepen ze maar beneden – Team Puck on a mission!

Toen we aankwamen bij het inmiddels ons vertrouwende uitkijkpunt zagen we dat de meiden allebei bij het dok aankwamen en plaats namen met de voeten in het water. Puck ging zitten en inmiddels helemaal vertrouwd liet ze haar zusje even zien hoe je het beste de dag kan beginnen …. met je voeten in het water en een begroeting dmv een kus aan Chabelita! … Euh?! … ja inderdaad! Puck liet even iedereen versteld staan want ipv een aanraking was daar een kus! Dat vroeg duidelijk om meer en met dit startpunt is de rest van de sessie vrolijk verder gegaan …. na 1 – 2 – 3 kussen volgende al snel echte kussen van Soof aan Chabelita en de dames bleven zoenen – lachen – liet Puck zien hard tewerken en Chabelita liet haar mooiste kunsten zien.

Soof had zich inmiddels als in prinses in de schoot van Katy geworpen en was volledig vertrouwd met de omgeving. Puck werd aangemoedigd – ze werd onderdeel gemaakt van de therapie en regelmatig gaf Soof – Chabelita als beloning voor haar harde werken een aai of visje. Alsof ze al jaren op deze manier gewend waren om met elkaar te werken. (En wij als een stel hysterische ouders hebben onze camera en telefoons helemaal volgeschoten van dit té schattige tafereeltje! ? je zou bijna vergeten dat er écht gewerkt wordt aan échte doelen!)

Maar niet is minder waar en tijdens de nabespreking (wanneer je als ouder weer even met je benen op de grond gezet wordt en je uitgelegd wordt waar de focus op heeft gelegen – wat er goed gaat maar zeker ook waar er meer geïnvesteerd mag en kan worden) hoor je wat er allemaal bereikt is.

Vandaag is er gestart en geïnvesteerd in het maken van 3-woord zinnen;
Ik ga omkleden
Ik ga zwemmen
Ik wil stoppen
Puck heeft namelijk de neiging om alleen een laatste woord of een gedeelte van een laatste woord uit te spreken en daarmee stimuleert ze zichzelf niet voldoende en wordt ze zelfs een beetje lui. Want het is al een beloning dat ze begrepen wordt en waarom zou je dan harder je best doen? Doormidden van blokjes laten ze nu zien dat ieder blokje staat voor een woord (voor de kenners onder de lezers … een leespraat methode wordt toegepast). Omdat je in de dagelijkse leven niet altijd een zak met blokjes bij je hebt is de praktische toepassing er ook meteen ingegooid – het met je vingers meetellen met de woorden. Puck vind dit duidelijk lastig en het haalt haar uit haar ‘comfortzone’ de kans dat ze namelijk iets zegt wat anderen niet begrijpen (zoals nu zeer vaak het geval) is aanwezig waardoor ze nu vaak dichtklapt bij ‘vreemden’. Ze fluistert nu dan ook vaak eerst de zinnen – het lijkt erop uit angst iets fout te zeggen of niet begrepen te worden-. Door heel veel beloning probeert ze het wel en laat ze zich vervolgens ook uit te lokken om ook harder te gaan spreken. In het water liet ze al direct verbetering zien en durfde ze ook hardop de 3-woordzinnen uit te spreken. *trots*

Daarnaast zijn ook de oefeningen voorbij gekomen voor haar stabiliteit (dus kruislings werken) en bleek dat Nivea echt heeeeeel smerig spul is! Zo anders als zonnebrand volgens Puck. Want zonnebrand is fijn om uit te smeren maar Nivea wil ze niet eens aanraken! ? dus niks met je linkerhand de smiley die op je rechterknie is getekend uitvegen zonder een MEGA tegenprestatie …. maar goed dat dit voor het zwemmen wordt gedaan want dan is Chabelita nog in de strijd te gooien – waar dankbaar gebruik van gemaakt wordt.

…. voor nu ga ik stoppen met bloggen want ik moet gaan rennen voor een workshop. Yep – als ouders zijn er ook nog zo’n kleine 8 workshops die verspreid over 2 weken gegeven worden.

Tot morgen!

3 gedachten over “Puck, Dag 3 – 18 oktober 2017”

 1. Als ik nu al de vooruitgang lees. Pak ze thuis straks alles met ‘ beide handen’ aan. Go puck.
  En Soof vermaakt zich zo te kezen ook prima.
  Trotse ouders denk ik zo. X

 2. Was weer een fijne dag zo te lezen en genieten lees ik wel .
  Hele dikke kussen voor allemaal ??
  Voor morgen een fijne dag weer.
  En Puck !
  Ik ga slapen
  Oma xx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *