Puck, Dag 4 – 19 oktober 2017

Van het natte naar het droge …

… zittend in een binnenspeeltuin met uitzicht op glinsterende dolfijnen – veel plastic, rubber en een handjevol blanke kinderen met (voornamelijk) merkkleding aan – kijk ik naar hoe de meiden heerlijk klimmen en klauteren. We zijn aangekomen in de shopping mall Sambil met een hoog Amerikaans karakter. Terwijl wij hier zitten aan een soort speelbar is het tijd om jullie weer mee te nemen in onze avonturen van de afgelopen uren.

Gisteren toen ik (bijna) moest rennen naar de workshop was dat voor de workshop sensorische integratie. Het was super leerzaam en verschillende trucs heb ik opgeschreven die ons kunnen helpen om Puck nog betere stimulans te geven in het leren. Het voert te ver jullie allemaal uitleg te geven hierover en de workshop te herhalen maar in basis heeft het te maken om verschillende prikkels aan te bieden oa ook op gebied aanraking.

Vanmorgen werden we wakker op een regenachtig Curacao en toen we aankwamen bij het cdtc was het zelfs gaan onweren! Onweer en water is een slechte combinatie dus is er op een andere wijze therapie aangeboden vandaag.

Er is veel binnen gewerkt en Puck is wederom flink uitgedaagd om in 3 woordzinnen te spreken (ook bij vreemden). Hier viel het de therapeuten pas echt goed op hoe slim Puck anderen in kan zetten om haar doel toch te bereiken (samen met haar “veilige anker” wat binnen de therapie Ricarda al volledig is geworden). Puck moest op zoek naar alle Kralen die verdeeld waren onder alle therapeuten van het cdtc. Met als doel dat ze bij iedereen moest gaan vragen “mag ik kraal”. Bij de eerste vreemde officemanager kwam er vloeiend uit “Mag ik naar papa?!” ? waarop ze na flink klappen – jubelen en complimenten een “Nee dat mag je niet” te horen kreeg…. Puck liet vervolgens zien hoe het normaliter gaat wanneer ze niet op een veiligheid kan terug vallen. Dan is ze namelijk erg verlegen – klapt dicht en gaat haar gezicht verstoppen achter haar handen. Wat (misschien gek klinkt) maar erg fijn was dat ze dat deed want hierdoor kreeg Ricarda ook een beter beeld van het overschatten van Puck in haar kunnen. Vanaf volgende week gaat Ricarda regelmatig een stapje terug zetten zodat Puck op haar eigen zelfvertrouwen kan gaan bouwen en juist daar ook in groeit en leert.

Uiteindelijk had Puck alle kralen verzameld en een mooie snoer gemaakt. Waarna nog even vanaf het dok Chabelita als beloning voor al het harde werken werd ingezet. (En stiekem ook gewoon weer gewerkt werd) de tong oefeningen werden gedaan en Puck heeft Chabelita ook een paar vissen gegeven…. maar goed ook want Chabelita heeft een “grooooote buik – groooooote honger” zoals Puck ons regelmatig laat weten.

Het is prachtig te zien hoe onze mini-dolfijnentrainster zo vertrouwd is met ‘haar’ dolfijn. Chabelita het basin rond stuurt en na een opdracht of een kus vervolgens ook weer aangeeft aan haar dat ze terug moet naar haar trainster! ? Op het dok schijnt Puck de 3 woord zinnen erg goed en hardop uit te spreken. (Vandaag was de cameraman veel bij Puck dus ben benieuwd of we die goede zinnen ook op film te horen krijgen … waarbij papa natuurlijk hoopt dat haar hardop uitgesproken wens om naar hem te mogen op de harde schijf is vastgelegd.)

Volgende week zal de watertijd met Chabelita ingehaald worden. Dan is er haar eigen moment in de ochtend maar mag ze in de middag ook nog een keertje terugkomen!

Omdat spelen – ontdekken en kruipen ook goed is voor Puck om haar balans en romp te verstevigd hebben we besloten niet op de hotelkamer te chillen maar de speeltuin op te zoeken. Vandaag sluiten we af met de woorden van Soof; “Cusasou wel leuk – hier is ook een Monkeytuin – dat vind ik wel lekker!”

…. nu hopen wij voor morgen ook weer op iets lekkers…. lekker weer ?.

4 gedachten over “Puck, Dag 4 – 19 oktober 2017”

 1. Prachtig weer , geniet ervan dat mag van mij een heel boekwerk worden hoor.
  En wat een gave zin puck ??.
  En Soof lekker blijven klauteren hè.
  ??

 2. Dat snap ik wel dat Cusasou leuk is.
  Vaak lekker weer. Mooie dieren en lieve mensen.
  Aan je blog te lezen maakt Puck flinke stappen zeg.

  Zet hem op en blijf genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *