Puck, Dag 5 – 20 oktober 2017

Kapitein Puck en Soof Piraat

… met een prachtig zonnetje zijn we vanmorgen om 07:00 uur allemaal weer wakker geworden van de wekker. De spullen waren snel bij elkaar gepakt en na het tandenpoetsen en aankleden liepen we om 07:50 uur weer richting het cdtc.

 

 

 

 

Nadat Puck met haar tas de oefenruimte binnen gegaan was met team Puck – werd Soof opgehaald door juffrouw Laura. Ze had er zoveel zin in. Helemaal omdat juffrouw Laura al snel aangaf dat het vandaag een speciale dag zou gaan worden!

Na wat kletsen met andere ouders zagen we dat de therapiekinderen weer naar buiten kwamen lopen 1 voor 1 …. allemaal richting het water. Alleen zagen we Puck niet naar buiten komen … langzaam werd het stiller om ons heen – maar nog geen Puck. En ineens uit een andere deur kwamen ze naar buiten gelopen;Team Puck. Gezellig kletsend met z’n 4-en. Alleen liepen ze niet richting het water net zoals de andere dagen of de rest – maar liepen ze naar de uitgang, zo het terrein van het cdtc af. *benieuwd wat we nu weer te horen krijgen in de nabespreking* ? Een goede 20 minuten later kwamen ze weer aangelopen en is ook Puck richting het water gegaan.

… Terwijl wij zaten te genieten van onze dolfijnentrainster – die inmiddels zover is gevorderd dat ze de trainster zelfs al aangeeft wanneer ze moet fluiten om Chabelita terug te roepen – werden we ineens verrast door een luidde “Aarrgghhhh” achter ons!! Een heuse piraat Soof stond gewapend met kartonnen zwaard en een zelf beschilderde vlag achter ons! Ze had zelfs nog 2 ‘maten’ meegenomen om op zoek te gaan naar de schat, maar niet voordat ze ons haar litteken (en bloem) op haar armen had laten bewonderen. ?

Puck had dit alles natuurlijk niet meegekregen – haar focus lag op het laten springen van Chabelita – zwemmen en zelfs racen (!!) op een bodyboard door het water. Je hoorde haar steeds mega hard schaterlachen. Zo gaaf!! Ook heeft ze een paar keer gekozen voor een balspel met Chabelita – het overgooien is dan favoriet. Wat erg handig is gebleken, is dat Puck onlangs heeft geleerd bovenhands te gooien. (?)

Voor we het wisten was het alweer tijd voor de (bijna) alles verklarende nabespreking. Het is zo fijn dat ook hiervoor de tijd wordt genomen en ons uitgelegd wordt wat we gezien hebben – wat de therapeuten gezien hebben en hoe we zaken kunnen koppelen aan de ontwikkeling van Puck. Want waar waren ze nou naar toegelopen vanmorgen?

Naar de boot van het cdtc. Daarin bevinden zich 3 verschillende soorten trappen en die zijn ze allemaal opgelopen naar de stuurhut van de kapitein. Daar mocht Puck als beloning even de kapitein zijn en bepalen waar ze heen zouden varen. (Voor de mensen die nooit eerder hier zijn geweest; deze grote witte boot staat op het droge en wordt vooral gebruikt als slaaplocatie van de stagiaires en er bevinden zich naast kamers ook kantoor ruimten en badkamers en een keuken). Daarna was Puck zelf weer naar beneden gelopen. Onderweg naar het water heeft ze nog wat ‘High-fives’ uitgedeeld en gezwaaid naar een klas schoolkinderen die voorbij gelopen kwamen. Waarbij nagenoeg iedereen zich uitsprak over Puck dat ze lief/schattig/leuk was. Om Ricarda te citeren; “Puck is zo super schattig en lief – ze pakt echt iedereen zo snel in!! Zelfs wij moeten hard ons best doen om ons niet in te laten pakken door Puck en dat ze ons laat werken voor haar in plaats van andersom”.

Bij terugkomst van haar bootavontuur heeft Puck dit aan iedereen mogen vertellen. Dit heeft ze goed gedaan. Duidelijk te merken en te zien is – is dat Puck ‘groeit’ van complimenten en ze trots is wanneer ze begrepen wordt. Ook wanneer er de tijd genomen wordt om naar haar te luisteren. Dit nodigt voor haar uit om haar best te doen en meerwoord zinnen te maken. Nog niet voor iedereen is alles even duidelijk – maar we horen echt verbetering!!

Wij gaan nog even genieten van alle verhalen van Kapitein Puck en de schatten van Soof. Vanavond gaan we op tijd slapen want je merkt echt wel dat het hard werken is voor iedereen op zijn/haar eigen manier en morgen…. dan mogen wij gaan zwemmen met Chabelita. Jawel de befaamde family swim staat op de agenda! Zoveel zin in. (Eens kijken of wij net als onze dochters een natuurtalent zijn in het zwemmen met een dolfijn ☺️)

3 gedachten over “Puck, Dag 5 – 20 oktober 2017”

 1. Wat super leuk jullie verhalen te lezen. En dat Puck en Soof het zo naar hun zin hebben en veel leren. Morgen met z’n alle een duik. Heel veel plezier en we lezen het wel weer.
  ??????????
  Liefs Marjolijn

 2. Zo mooi om dit van een afstand mee te mogen beleven.
  Super gaaf voor Puck !
  Zo fijn dat dit kan .
  Geniet nog van mijn mooie eiland en van de kids.?????

 3. O wat leuk lezen weer
  En een heuse kapitein en piraat ??
  En erg spannend morgen, allemaal zwemmen met jouw dolfijn puck. Gaaf hoor laat jij het ze maar zien hoe dat moet..
  Dikke kussen
  Oma ????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *