Puck, Dag 6 – 23 oktober 2017

Op ripití

Met in haar handen een plastic mapje vol met foto’s van Chabelita loopt onze grote kleine meid weer richting het dok, samen met Kati en Ricarda. Voor de tweede keer vandaag. Ik zit beneden op de bekende uitkijk plek en zie dat Puck – Sami een kusje geeft. Tijd voor een blog …

…zei ik nu dat ze Sami een kusje gaf? Ja idd! Sami is het babybroertje van Chabelita (nu net 2 jaar oud – van 31 augustus). Een klein dolfijntje wat kwa formaat super schattig matcht met Puck. Ik hoor dat Puck nu kei hard aan het lachen is in het water en lieve mensen – het klinkt prachtig!! ? … Maar even terug naar het begin van de dag – voordat er gedacht wordt dat ik last heb van de hitte en dolfijnen door elkaar gooi… niets is minder waar namelijk.

Vanmorgen kreeg Puck weer om de gebruikelijke tijd van 08:00 uur haar therapie. Na een relaxt weekend is het kennelijk even afwachten hoe er de tweede week weer wordt gestart. Soms is er grote weerstand – soms ook niet. Bij Puck was we geen weerstand. Sterker nog ze had er erg veel zin in en ging verder waar ze vrijdag gebleven was. Na haar oefeningen binnen (wat dit keer onder andere weer bestond uit een opgezet parcours – de minder geliefde rijstbak en het zoeken van de fotokaarten van Chabelita mocht ze weer het water in. Ze heeft ook vandaag weer geweldig gezwommen.

– iedere dag na de therapie gaat Puck ook heel graag in het grote zwembad bij ons resort zwemmen. Waarbij je heel duidelijk merkt echt dat ze echt mega watervrij is geworden. Met haar bandjes om haar armen springt ze stoer van de kant en mag je haar zelfs al niet meer vasthouden in het water “zelf doen!” Komt er dan namelijk heel duidelijk en steevast uit wanneer je haar vast wil pakken om terug naar de kant te begeleiden.

Terwijl Puck samen met Ricarda en Chabelita weer haar best deed kwam er een dolfijnwissel. Sami die (nog) geen therapieën doet zwom namelijk naast Puck en Chabelita. Omdat Sami langzaam steeds meer moet gaan leren om in de toekomst wel als therapiedolfijn ingezet te worden kwam de vraag aan Ricarda van de trainster van Sami of Puck ook een rondje kon zwemmen met hem. Dit werd geprobeerd en na één rondje volgende nog een rondje en nog een en een ‘handshake’ (de dolfijn komt dan half rechtop uit het water en steekt de vinnen naar Puck toe – Puck heeft vervolgens met beide handen de beide binnen vast en het is net of ze samen dansen – heel schattig!) *bij Chabelita durft Puck dit niet – maar nu bij Sami durfde ze het dus wel – scheelt ook wel een halve dolfijn in grootte* ? en met een kus werd er weer gewisseld met Chabelita.

Tijdens de nabespreking gaf Ricarda aan dat het super goed was gegaan met het werken binnen en met het zwemmen. Ze stond er een beetje van te kijken hoe makkelijk Puck weer wilde werken na een weekend zonder dolfijn. Ook vertelde ze over Sami en dat in de aankomende week de combinatie tussen Sami en Puck vaker gemaakt zal gaan worden. (Voorstel om Sami te helpen in het trainen met Puck dat we hier ieder half jaar terug moeten komen voor het cdtc werd zojuist toch niet aangenomen – helaas).

Ricarda gaf aan dat ze ervaren dat Puck echt stappen zet tijdens de therapie. Ze maakt meer woorden – spreekt deze duidelijker uit en ze groeit echt in haar zelfvertrouwen. Dan wordt je wel even stil hoor!

Ook hebben wij zindelijkheid als doel gesteld – zoals eerder aangegeven. Om hier een bredere basis in te leggen. Iedere dag gaat Puck nu op vaste momenten (tijdens de therapie) naar het toilet. De rest van de dag op haar eigen aangeven of wanneer wij het aangeven. Het is dan ook echt kicken om te kunnen schrijven dat ze het afgelopen weekend en vandaag in totaal al 5x (!) zelf heeft aangegeven te moeten poepen en dit vervolgens ook op de wc gedaan heeft! (Dit is overigens echt nog geen 100% score om jullie zonder teveel inhoud toch mee te nemen – maar nogmaals het is zo’n onwijs tof-(fe start?) resultaat!

Maar nu zit ik hier dus weer – zoals de blog aangeeft – in de herhaling. Omdat het afgelopen week onweerde wordt nu deze ‘watertijd’ ingehaald. Inmiddels ben ik alweer een aardige tijd aan het bloggen en is Sami – omgewisseld voor Chabelita en ook Ricarda is gewisseld voor Kati (Katharina).

Dit om Puck meer te laten bouwen op haar eigen zelfvertrouwen zal deze week Kati vaker de positie/plek van Ricarda innemen. Zoals eerder aangegeven is Ricarda de veilige ‘haven’ van Puck geworden. En door te wisselen leert Puck dat ze op zichzelf kan en mag bouwen in plaats van (snel) haar vertrouwen bij en in de ander te leggen. Daarbij voelt ons sensitieve meisje dat ook Kati soms zoekend is – wat mag – en dat alles toch prima in orde komt!

En voor nu? Eens kijken waar papa en Soof zijn – want die zijn in de middag samen op pad gegaan. En een ijsje halen want die verdien je wel na hard werken.

2 gedachten over “Puck, Dag 6 – 23 oktober 2017”

 1. Ze was in haar nieuwsgierigheid
  Toch al niet te remmen
  Maar dit is wel het DOLste hoor
  Met de DOLfijnen zwemmen
  Natuurlijk is dit Puck haar blog
  Maar ook is onze soof er nog
  Die zwemt ook mee
  Terwijl zij ook geniet
  Want wie van 2
  Is nu de gekste griet
  Hier een kus van opa
  En oma DOLly

 2. Dat is gaaf ze met een babydolfijn zwemmen.
  Maar Door de mooie verhalen van mama , Puck , is het net alsof wel erbij zijn.
  Lees dat het allemaal heel goed gaat en zie dat je lekker aardbeien ijs hebt.
  Veel plezier nog en een dikke kus
  Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *