Puck, Dag 7 – 24 oktober 2017

Puck on stage !!

En ook Puck mag eens een dag minder zin hebben om te werken … vanmorgen werd Puck wakker van de wekker om 07:00 uur. Al snel vroegen we haar of ze zin had om te gaan werken en zwemmen met Ricarda – Kati – Lieke en Chabelita … maar haar antwoord was kort en duidelijk ‘Nee mama’. Na wat vragen waarom niet gaf ze aan dat ze ‘alleen grote bad’ wilde. (Het eerder aangehaalde zwembad hier op het resort). Gelukkig was dat een goed alternatief voor nà de therapie en begon ze toch haar slippers aan te doen en pakte ze haar tas.

Soof was wel helemaal klaar om naar Juffrouw Laura en Joyce te gaan. Met haar nieuwe (met papa geshopte) prinsessenparfum op (*bubblegum*) haar “mijn vriendje” de leguaan-knuffel (ja hoor! We hebben er weer een extra in bed!) en haar prinses-lala jurk aan had ze zin om haar dagprogramma door te nemen met de juffies. Ze wilde namelijk even langs de zeeleeuwen (zo worden ze inmiddels genoemd) een frozen-glitter-snor (????!) krijgen en een naam bedenken voor haar “mijn vriendje”.

Eenmaal bij het cdtc heeft Puck heel goed (en lang) binnen gewerkt. Ze had er toch veel meer zin in dan dat ze in de ochtend had bedacht. Bij de nabespreking hoorde we dat Puck erg goed binnen had gewerkt. Ze hebben haar weer flink uitgedaagd en Puck heeft bij iedereen in het kantoor een stuk klei gevraagd waarna ze deze klei door een kleimachine heen heeft geperst. Dit vraagt focus – kracht – motoriek en natuurlijk de uitdaging aan de voorkant; het vragen van de klei. ? Ook is er veel gewerkt rondom het mondgebied van Puck, dit om de spieren te activeren en om Puck een betere controle over deze spieren te leren geven. Er is passief geactiveerd middels een trilstaafje en actief door Puck met haar mond en tong oefeningen te laten doen. (Dit is op het dok ook nog geoefend én samen met Chabelita die als een van de weinige dolfijnen ook haar tong alle kanten op kan flipperen!)

Tijdens de zwembreak (had ik dit al eens uitgelegd? Ongeveer na een half uur in het water is er een kleine break op het dok – tijdens deze break wordt er ook gewerkt of worden bepaalde vormen van therapie toegepast. Na de kleine break wordt er weer het water ingegaan. Dit keer kreeg Puck van Kati (tijdens deze break) een speciale diepe-druk massage. Ze was in een blauwe mat ingerold als een burrito en vervolgens werd er door de handen van Kati een druk gegeven op -vooraf aangegeven- lichaamsdelen zoals armen en benen. Puck genoot hier van en moest regelmatig hardop lachen-!) *achteraf hoorde we dat Kati tijdens deze massage de druk van een Leeuw – Olifant en Vogel na deed… dat verklaart het lachen* Daarna kwam het hoogtepunt van de therapiedag voor Puck – Kapitein Puck mocht op een vlot in het water staan en werd door Ricarda en Chabelita door het water heen geduwd.

Ze werd een beetje ondersteund door Kati en stond zo letterlijk en figuurlijk boven iedereen. Ze was aan zet en mocht bepalen – waar ze heen wilde – wat er gedaan werd – ze was op haar podium! Ze vond het geweldig. Lachend en zwaaiend dobberde ze het bassin door en je zag haar groeien in zelfvertrouwen.

Aan het einde van de nabespreking – toen Puck binnen ook alles weer opgeruimd had – zat ze er nog vol van en iedereen mocht het verhaal horen van Puck over Kapitein Puck! Ook Soof die stoer aangelopen kwam met haar blauwe glittersnor! (Want zo ziet een frozen-snor-met-glitters er dus uit) … en “mijn vriendje” blijft gewoon “mijn vriendje” heten. En zeg zelf… die naam is ook gewoon prachtig!

2 gedachten over “Puck, Dag 7 – 24 oktober 2017”

  1. Nou is lees wel dat het weer heel gezellig was vandaag. En ik denk nu ik dit schrijf jij lekker in het grote bad aan het zwemmen bent.
    Hier is het allang donker en had jè al in jè bedje gelegen en soof ook.
    Geniet nog naar lekker daar en een dikke kus allemaal x
    Oma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *