Puck, Dag 8 – 25 oktober 2017

Captain of the Cariben ?

… in een boot – met hoofddoek – heus stuur en een stoere vlag met daarop haar naam kwam Puck vanmorgen naar buiten ‘gevaren’. Klaar om de zee in te gaan en de hele wereld te veroveren!! Kapitein Puck die voor niets en niemand bang is en alles kan wat ze wil ?.

Zo vertrouwd met het water – de omgeving, Chabelita en de mensen om haar heen – het is echt genieten om naar te kijken! Voordat je naar deze therapie gaat, of de mogelijkheid hebt om te gaan, heb je alleen de ervaringen van anderen die je kan delen. Het is lastig uit leggen (zonder eigen ervaring) wat je op wil halen. Wat je doelen kunnen (of mogen) zijn en hoe erop gereageerd wordt. Tuurlijk heb je wensen en hoop je op dingen maar of dat je daar ook op mag hopen weet je niet. En ook niet in welke mate. Dus als je heel puur naar jezelf kijkt dan ga je het grote avontuur aan zonder dat je weet wat het brengt. Maar je hebt vertrouwen en geloof – dat het ook jou iets brengt. En écht waar het brengt!! Voor ieder in zijn/haar ontwikkeling/zoektocht brengt het en het is bijzonder en genieten.

We horen Puck weer lachen boven de golven uit en zien dat ze heerlijk zwemt – met hoofdband – door het water. Ze Chabelita weer verschillende oefeningen laat doen en hard werkt. Zonder dat je precies weet op dat moment als ouder wat er exact getraind wordt of waar specifiek op ingezet wordt. Iedere dag kunnen we dan ook niet wachten tot we weer de vertaling van ons beeld krijgen – of bevestiging krijgen voor hetgeen we gezien en gehoord hebben.

Vandaag is er gewerkt vanuit de talenten van Puck. Een van haar talenten is haar leidinggeven en directief kunnen zijn hierin. Puck heeft het vermogen om anderen voor haar te laten werken en om aan te sturen in wat zij wil – of nodig acht. Een mooi talent – om in te zetten binnen haar onzekerheid. Zo was vandaag ‘Kapitein Puck-dag’. Zoals eerder al een keer ervaren heeft Puck toen zij kapitein was van de cdtc boot enorm genoten en zag je haar ‘groeien’ in zelfvertrouwen. Dit is vandaag uitgebouwd met kapitein Puck als alter-ego. Haar team werd vandaag omgedoopt tot ‘helpers’ en Puck was in charge. Zelf heeft zij gezorgd dat in haar (wasmand) boot een stuur werd gebouwd, een stoel werd gemaakt – een vlag geknutseld werd – waarvan Puck had aangegeven dat er Kapitein Puck op moest en dat hij op wieltjes kwam te staan. Ricarda gaf aan tijdens de nabespreking zo van haar te genieten. Ze was duidelijk in haar element en zelfvertrouwen. Dit uitte zich niet alleen in haar mega aanstekelijke lach en haar trotse snoetje maar juist ook in de duidelijke en spontane meer woordzinnen!! Zowel binnen in de werkruimten – als buiten op het dok als in het water.

Soof heeft vandaag haar eerste carrièreuitspraak gedaan; later als ze groter is wil ze dolfijnen visjes gaan geven. Dat vind ze zoals ze zelf zegt “lekker om te doen!” ? Vandaag was Soof de hele dag met Anouk (een dolfijntrainster) en haar eigen mini-plastic-dolfijn op pad. Ze heeft van alles geleerd en gezien over dolfijnen en de vis-keuken! Nou meisje, ongetwijfeld zal je nog heel vaak wijzigen van interesse – en dat is goed – maar als je droom blijft zullen wij je niet stoppen. Alleen moeten we je echt nog wel een paar keer uitleggen dat je geen dolfijn kan vragen voor je verjaardag en dat de oplossing om een eigen zee met een dolfijn te vragen ook niet haalbaar is voor thuis…..

Voor nu is het vandaag een hele lekkere zonnige dag – we zullen het zwembad eens gaan trotseren en wat later op de dag Willemstad induiken voor een hapje eten. Tot morgen weer.

Liefs van ons,

5 gedachten over “Puck, Dag 8 – 25 oktober 2017”

 1. Wat een prachtige boot. Ik ben jalours die wil ik ook wel hebben met helpers er bij natuurlijk.

  En wat stoer soof. Dolfijnen visjes geven, dat vonden ze wel lekker zeker!

  Eet smakelijk.

 2. Wat een super resultaten!! Eigenlijk moet Puck dit ieder jaar kunnen krijgen (en natuurlijk niet alleen Puck maar iedereen die het ECHT nodig heeft!) ben echt blij dat alles zo goed gaat!!
  Succes en geniet van jullie knapperds?

 3. Lees wel dat het weer genieten was vandaag Puck. O nee Kapitein Puck.
  Een heuse zelfgebouwde boot knap hoor van je en op wielen nog wel zodat hè ook als landrot kunt varen , erg slim gedaan hoor.
  Ik ben benieuwd naar het avontuur van morgen en heb net deze pas gelezen.
  Dikke kus aan Soof
  Niet vergeten hè Kapitein Puck.??
  Oma
  ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *