Ralph, dag 1 – 1 februari 2016

Na een lange maar voorspoedige reis, hebben we 2 dagen om te wennen aan de temperatuur en het tijdverschil. Dat valt niet helemaal mee, Ralph is vroeg wakker, maar elke dag wat later. Dan is de grote dag eindelijk aangebroken!

ralphLicht gespannen en vol verwachting lopen we met z’n allen om 9.45 uur naar het CDTC bij het Sea aquarium park. We maken een praatje met de andere ouders en worden dan begroet door Merel, de hoofdtherapeut, waarmee Ralph deze twee weken aan de slag gaat. Ralph, Eva, Mirthe, oma en opa gaan met Babette (de logopediste) het Sea Aquarium verkennen.

Ondertussen vertellen wij Merel, die fysiotherapeut is, over Ralph. Wat voor jongen hij is, wat hij leuk vindt en waar zijn uitdagingen liggen. Ook bespreken de doelen voor de therapie. We zijn het eens dat Ralph veel baat kan hebben bij betere verwerking van prikkels. Dit kan helpen om meer controle over zijn lijf te hebben, wat weer helpt bij het lopen en communicatie met zijn communicatieboek. En om meer te kunnen verdragen in de dagelijkse verzorging en misschien beter te gaan eten. Ook bespreken we dat we het heel fijn zouden vinden als Ralph “ja” en “nee” duidelijk kan aangeven. Genoeg te doen dus!

Ralph gaat met de therapeuten naar de omkleedruimte. Hij vindt het spannend en we horen hem buiten. Babette doet haar haren morgen in een staart, want Ralph zocht naar houvast aan haar vlecht. Hij helpt goed mee met omkleden. Ze doen wat oefeningen op het gebied van sensorische integratie en daarna gaan ze naar het dock.

Wij kijken vol verwachting toe. Ontroerd en trots! Ralph lijkt goed gestemd en is erg in zijn sas, hoewel een beetje gespannen, in het water. Hij maakt samen met Merel contact met dolfijn Nubia. Ze gaan zachtjes door het water. Omdat Ralph nogal druk doet met zijn benen, wordt voor het tweede deel watertijd gewisseld en is Kanoa de dolfijn waar Ralph mee zwemt. Beide jonge dolfijnen, maar Kanoa en Ralph zijn een betere match.

Ralph wordt uitgedaagd om keuzes te maken waarmee ze spelen, en hij kiest de bal. Op het Dock masseert Merel hem en geeft diepe druk. Ze vertelt steeds heel duidelijk wat ze doet aan Ralph. Wij zien dat hij wel heel graag weer het water in wil, een goed teken! Na afloop is Ralph erg moe, maar relaxt. Tijdens de nabespreking drinkt hij gulzig zijn hele fles leeg, de eerste keer dat hij zelf drinkt sinds we hier zijn! Met een goed gevoel en zin in morgen, gaan we onze kanjer even lekker laten uitrusten. Het was een leuke en goede eerste sessie!

13 gedachten over “Ralph, dag 1 – 1 februari 2016”

 1. Wat een spannende reis! Bijzonder dat Ralph gelijk ging drinken! Heel veel plezier en succes! Ben benieuwd wat het met Ralph zal doen!
  Liefs Lianne (KleurRijk)

 2. Hallo allemaal,
  Wat een mooie ervaring zo met elkaar. Ik hoop dat de therapie Ralph goed zal doen en jullie daar samen een mooie tijd zullen beleven. Veel plezier en geniet ervan! Ik ben nieuwsgierig naar het volgende verslag.

 3. Onwijs leuk om over Ralph’s avontuur met de dolfijnen te lezen, heel ontroerend. Ik wens jullie allemaal veel succes, heb het gevoel dat het zeker de moeite waard zal zijn geweest. Liefs Lysette xx

 4. Wat fijn dat jullie daar nu zijn!! Geweldig!!
  Heel veel plezier en geniet ervan. Ben benieuwd hoe jullie dagen zullen verlopen.

  Heel veel liefs,

  Ray, Saffira, cliff en stijn

 5. Wat leuk om te lezen zeg!
  Een goed begin is het halve werk.
  Super dat er een klik is en dat Ralph graag het water in wil.

  Geniet ervan
  (En van elkaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *