Ralph, Dag 1 – 30 april 2018

Na een turbulente start van onze reis omdat Schiphol afgesloten was door stroomstoring, was de vlucht prima en de kids deden het top!Lekker geslapen na een heeele lange dag en toen was het zover… de eerste therapiedag!

We hadden meer reactie van Ralph verwacht bij het zien van het Sea Aquarium, maar hij was stoïcijns… tot hij Merel zag, die opnieuw zijn therapeut is. Hij gaf haar de blije Ralph begroeting en tijdens de informatie bijeenkomst voor alle therapiefamilies was hij moeilijk stil te houden, hij was baldadig en uitgelaten. De meiden werden voorgesteld aan Laura, de leidster van het broertjes/zusjes programma. Als Ralph therapie heeft, gaan zij leuke en leerzame dingen doen en is er aandacht voor hoe het is om een gehandicapte broer/zus te hebben. De meiden waren snel op hun gemak en na afloop ook erg enthousiast over de eerste dag. De therapie sessie van Ralph begon met een uitgebreide intake van ons met Merel, die fysiotherapeut is. Wij vertelden haar over Ralph. Wat hij wel en niet kan en waar we de meeste winst denken te kunnen behalen.

Daarna was het zover, Ralph mocht mee omkleden. Bij het water wordt Ralph ongeduldig. Hij probeert met zijn rolstoel naar het dok te rijden en moppert. Eenmaal in het water lijkt hij meer bezig met spetteren en water proeven dan met trainster en dolfijn Chabelita maar er zijn een paar momenten dat hij er goed bij is en contact maakt. Hij laat eigenlijk precies zien wat wij hebben aangegeven aan Merel.

Tijdens het oefenen op het dok doet hij goed mee, hoewel hij niet alles even leuk vindt. We zien hem bijvoorbeeld duidelijk nee schudden tegen Merel. Als de dolfijn later over de stok springt is Ralph wel onder de indruk en ook de kus van de dolfijn wordt enthousiast beantwoord! Al met al een fijne start!

Een gedachte over “Ralph, Dag 1 – 30 april 2018”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *