Ralph, Dag 2 – 1 mei 2018

Na de therapie gisteren zijn we nog even op het strand geweest en vond Ralph het een goed idee om een lekkere hap zand te nemen. Het is leuk dat hij de laatste tijd meer interesse in eten toont, maar dit gaat weer wat ver. Hopelijk een incident want in de branding spelen is iets wat hij heel fijn vindt en dat wordt wel een uitdaging zo.

De tweede therapiedag begon zoals gebruikelijk met werken in de therapie ruimte. We hoorden van Merel dat hij het heel goed deed. Ze oefenden met actie / reactie speelgoed en hij was heel gefocust, zat mooi rechtop en snapte snel wat de bedoeling was.

In het water liet hij heel ander gedrag zien. Hij was baldadig. Een puber?! Hij spetterde heel veel met zijn benen en handen, wilde steeds water proeven en Merel zei later dat ze niet meer naar de sportschool hoeft na de sessie met Ralph! Er waren gelukkig ook momenten dat hij goed contact maakte met de dolfijn, meewerkte door zelf een plastic ring vast te houden en samen te gooien en een paar keer schaterde hij het uit.

Als doelen hebben we vooral aangegeven te willen werken aan prikkelverwerking. Als dat beter gaat, is hij meer ontspannen en opener voor wat er om hem heen gebeurt en kan hij daar ook gecontroleerder op reageren.

Morgen mogen de meiden meehelpen en daar kijken ze heel erg naar uit!

Een gedachte over “Ralph, Dag 2 – 1 mei 2018”

  1. Mooi om te lezen ! Bijzonder hoor!
    Leuk voor de meiden morgen ! Veel plezier en succes nog daar, hopelijk heeft Ralph er weer veel baat bij! liefs Sanne.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *