Ralph, dag 2 – 2 februari 2016

Dag 2, zin in!
Ralph is ’s ochtends wat mopperig, klagen, pet en bril weggooien. We zullen zien. Bij het CDTC eerst even op de foto met de therapeuten Babette en Merel en ook met een Oostenrijkse medecursist met Angelman Syndroom, alvast voor internationale Angelmandag op 15 februari.
ralph dag 2
Dan naar de oefenruimte. Ralph doet goed zijn best en heeft ook wat streken. Merel ziet duidelijk verschil in gedrag (afgeleid zijn, Babette, die achter hem zit is interessant) en overprikkelend zijn. Ze oefenen met de bal. Ondertussen voeren Eva en Mirthe de flamingo’s met de kids club.

Bij het aantrekken van het wetsuit begint Ralph weer te protesteren. Maar bij het dock aangekomen is de boze bui over. Merel geeft Ralph een lichaamsbegroeting, door druk te geven op zijn gewrichten. Dit helpt Ralph zich goed bewust te zijn van zijn lijf. Kanoa is er klaar voor en Ralph gaat het water in. Merel merkt dat Ralph al veel meer ontspannen is dan gisteren. Hij laat zich meer leiden en houdt zelf zijn hand op Kanoa, die ze zachtjes door het water laat gaan. Weer veel getrappel met zijn voeten, want spetteren blijft leuk.

Ralph kiest de ring om mee te spelen en Kanoa laat ook nog een paar mooie sprongen zien over de stok. Dat vindt Ralph wel mooi! Het valt Babette op dat Ralph vaak wegkijkt als hij contact maakt met Kanoa. Dit herkennen we nog van zijn gesprek met Sinterklaas. Toen die tegen Ralph ging praten, draaide Ralph ook zijn hoofd weg om vervolgens heel stil te zitten luisteren. Het is voor Ralph een manier om zich te concentreren op andere zintuigen, zoals oren en handen.

Ralph krijgt nog een kus van de dolfijn en dan zit het er weer op. We bespreken met Merel en Babette hoe het ging. Ze biedt ook nog een workshop aan over het verschil tussen gedrag en iets niet kunnen en hoe hiermee om te gaan. Dat lijkt ons interessant, net als de andere workshops, bijvoorbeeld over taalontwikkeling en ondersteunen van communicatie, prikkelverwerking en over dolfijnen. Zo leren we allemaal deze vakantie! Aan het eind van de therapie was Ralph weer uitgeteld!

2 gedachten over “Ralph, dag 2 – 2 februari 2016”

  1. Hoi allemaal, wat gaaf om te lezen hoe het daar met Ralph gaat! Goed om te lezen dat niet alleen Ralph, maar jullie ook veel nieuwe dingen leren. Zo zal voor iedereen het een intensieve tijd zijn. Heel veel succes de komende tijd en ik lees met plezier jullie blog!

    Liefs Marieke

  2. Hallo lieve mensen,

    Net de blog van de eerste twee dagen gelezen. Wat wordt er hard gewerkt door Ralph. En wat blijft het toch gaaf dat de dolfijnen zó bijdragen aan de therapie.
    Er staat nog heel wat te gebeuren. We wensen jullie een goed verblijf met prachtige momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *