Ralph, dag 3 – 3 februari 2016

Vandaag een bijzondere dag. Eva en Mirthe mogen meehelpen op ralphhet dock. Ook leuk voor Ralph, want hij vindt Eva en Mirthe de allerleukste mensen die hij kent. De meiden kijken er al dagen naar uit. Ook zij genieten van de speciale aandacht die ze krijgen met het programma voor broertjes en zusjes. De afgelopen dagen zijn ze samen met Gabriella op pad geweest tijdens de therapie van Ralph en dan knutselen ze en leren ze over zeedieren. Ze krijgen ook een les over hoe je dolfijntrainer wordt. Vandaag gaan ze mee naar het dock.

Wij mogen aan het eind erbij komen. Babette de dolfijntrainster leert de meiden welke bewegingen Kanoa laat springen, kletsen, spetteren en dansen. Ze vinden het geweldig en stralen helemaal! Ze hebben Kanoa visjes gevoerd en zelfs een kus gegeven.

De volgorde van de therapie is iedere dag hetzelfde: ze starten binnen met ‘werken’ en omkleden, dan naar het dock en het water in. Na ongeveer 20 minuten gaan ze op het dock. Daar geeft Merel hem massage omdat echt werken door alle prikkels daar niet zo lukt. Wij zien Ralph zijn hand dan regelmatig richting het water gaan. Merel merkt duidelijk dat Ralph de watertijd veel leuker vindt dan het werken… Geef hem eens ongelijk ;-).

Vandaag mogen Eva en Mirthe helpen met de massage. Ralph geeft hen ook massage. Dit stimuleert het contact tussen broer en zussen. Tot slot gaan ze altijd weer circa 20 minuten het water in. Daarna douchen en hebben we een nabespreking met Merel.

Vanaf onze plek kunnen we niet zo goed zien hoe Ralph het vandaag heeft, maar we denken dat hij het nogal spannend vindt, door de geluiden die hij maakt. Als we de laatste 10 minuten dichterbij mogen komen, zien we echter heel duidelijk hoe Ralph geniet! Hij lacht, kijkt naar ons en is ontspannen. Kanoa geeft hem een ‘knuffel’ en een kus en Ralph is er stil van. Hij is ook op de buik van Kanoa wat harder door het water gegaan en, zoals we wel verwacht hadden, viel dat in de smaak! Na afloop had Ralph opeens veel verdriet. We weten niet waarom, maar het kunnen alle indrukken zijn. Of dorst, want zoals na elke sessie dronk hij ook nu weer een hele fles leeg. Top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *