Ralph, dag 6 – 8 februari 2016

Maandag, begin van de tweede week. In het weekend hebben we het voor Ralph rustig gehouden. Wel oefenen met lopen – een heel rondje om het 50 meter bad! – en lekker zwemmen. Vanmorgen is Ralph vroeg wakker, half 5. Hij heeft er zin in..
hoepel
Het waait flink en dit vindt Ralph niet zo fijn. Hij ervaart wind heel heftig. Binnen in de oefenruimte is hij ontspannen en doet hij goed zijn best. Ze oefenen met actie/reactie en kiezen met de ja en nee knoppen. Hij doet het goed! In het water is Ralph erg gespannen én heel blij. We horen uitbundig gelach en zien ook gespannen armen en benen.
in het water
Ook de dolfijnen zijn wat onrustiger door de wind. Kleine Sami die meestal in de buurt van zijn moeder blijft, daagt Kanoa vandaag een paar keer flink uit en op een gegeven moment is Kanoa daar ook klaar mee. Wij mogen weer van dichterbij kijken en hebben afgesproken dat we zelf in de gaten houden of dit de therapie niet afleidt. Als Ralph in het water is, is het geen punt, maar als hij aan de slag moet op het dock, gaan we weg.
op het dock
Ralph vindt het werken op het dock niet het allerleukste onderdeel en kijkt een aantal keer naar ons. We willen niet zijn aandacht afleiden dus gaan weer bij opa en oma van een wat grotere afstand kijken. We zien nog wel dat Ralph een duidelijke ja kiest op een vraag van Merel. Goed zo!

Dan weer het water in. Hij krijgt een kus van Kanoa, dat is wel spannend! Bij de nabespreking laat Merel ons de oefenruimte zien en welk speelgoed ze gebruikt en hoe ze Ralph actief laat zitten. Ralph laat ondertussen aan Babette de logopediste stagiair zien hoe hij eet en drinkt. We bespreken met haar hoe we zijn menu kunnen uitbreiden, om naast zijn voorkeur voor knapperig eten ook zachter voedsel te gaan aanbieden. Daarnaast geeft ze ons nog haar ideeën om de communicatiemogelijkheden uit te breiden. Weer een nuttige sessie, hoewel Ralph het door de wind niet optimaal kon beleven.
dolfijn op zijn rug
Vanavond hebben we een boottocht met andere gezinnen die de therapie volgen, dus hopelijk gaat de wind een beetje liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *