Ralph, dag 7 – 9 februari 2016

Weer veel wind vandaag! in het water
In de therapieruimte doet Ralph goed zijn best. Ze oefenen zittend op een grote pindavormige opblaasbal. Zo werken ze aan de rompbalans en coördinatie van Ralph zijn handen. Ook oefenen ze met zintuigenmateriaal. Het zijn tegels met verschillende structuren, hard en zacht, die hij eerst met zijn handen en dan met zijn voeten ontdekt. Merel merkt dat Ralph pas goed kan meedoen als hij het gevoel heeft dat het veilig zit. Hij is bang om te vallen. Zodra hij weet dat het goed gaat, ontspant hij en doet hij goed mee. Totdat het pak aan moet, dat vindt hij niet fijn.

In het water is Ralph net als gisteren in het begin erg gespannen. Extra uitdaging voor Merel om hem te leren omgaan met de prikkels van wind en water. Ze houdt hem stevig vast, als een pakketje, en na 10 minuten ontspant Ralph. Hij geniet van Kanoa. Veel actie vandaag: Ralph gaan lekker snel door het water op de buik van Kanoa en wordt door dolfijn Bonnie op het bodyboard rondgeraced (Kanoa kan dit niet omdat hij een gevoelige plek heeft op zijn neus).
op dock
Bij het werken op het dock protesteert Ralph flink en na afloop ook. Het is wel duidelijk wat hij wil. Dit is naast de rust die Ralph nu veel meer in zijn lijf heeft, een grote verandering die we zien. Hij geeft duidelijk aan als iets hem niet bevalt…

Een gedachte over “Ralph, dag 7 – 9 februari 2016”

  1. Wat is er ontzettend hard met Ralph gewerkt. Hoop dat het resultaat lang doorwerkt.
    Leuk dat Eva en Mirthe ook zo veel leuke dingen hebben kunnen doen.
    Dit moet echt een onvergetelijke vakantie zijn geweest voor jullie allemaal.
    Goede thuisreis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *