Ralph, dag 8 – 10 februari 2016

Vandaag is Ralph al om 4 uur wakker. Hij begint alvast weer aan Nederlandse tijd te wennen.. Gelukkig is hij tegen de tijd dat de therapie begint nog fit. Merel filmt Ralph in de oefenruimte en laat ons zien wat ze doen. Ralph zit netjes rechtop met een verzwaringsvestje aan. De druk die het vest geeft, helpt hem meer controle te houden en geeft rust. Hij is relaxed en doet heel goed mee. Hij laat zien dat hij de ja en nee knoppen kan gebruiken. Die gaan we zeker ook thuis aanschaffen, net als het verzwaringsvestje. Merel oefent met Ralph zodat hij leert bewuste keuzes te maken uit hetgeen we hem aanbieden.

In het water is Ralph eerst gespannen, maar later zien we hem genieten. Op het dock doet hij ook goed mee, vertelt Merel. Alleen op het eind protesteert hij. Ondertussen zijn Eva en Mirthe op stap met een dolfijntrainster. Ze gaan vis schoonmaken en leren van alles over dolfijnen. Na afloop is Ralph niet zo verdrietig als de afgelopen dagen. We gaan nog even in de aquarium boot, waar hij al een paar dagen naar toe wil. Dat zien we omdat hij er met zijn rolstoel steeds heen wil rijden. In het appartement valt Ralph snel op de bank in slaap!
slapen
Vanmiddag hebben wij een workshop over prikkelverwerking, zodat we beter kunnen begrijpen wat er bij Ralph gebeurt op dit vlak.

Een gedachte over “Ralph, dag 8 – 10 februari 2016”

  1. Indrukwekkend om jullie blog te lezen.
    Leuk om jullie te ontmoeten op curacao, waar het allemaal gebeurd. We hopen dat de therapie thuis een goede voortgang zal hebben.
    Succes, groeten rené en monique van eijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *