Ralph op Giraf therapie

Maandag om kwart voor 11 liepen we vrolijk naar het therapie huis. Ralph had er zin in en wij ook!
Jelske en Astrid heetten ons welkom. We startten met een intake, waarin we bespraken waar we voor Ralph uitdagingen zien en wat ons kan helpen om de dagelijkse verzorgingsmomenten goed te laten verlopen.
Bij Ralph is veel winst te halen door zijn sensorische informatieverwerking te verbeteren. Hij kan snel overprikkeld zijn en dan in een lachbui schieten en in elkaar kruipen of armen juist stijf houden, waardoor verkleden en verschonen een hele klus kan zijn. Ook heeft Ralph een grote weerstand bij tandenpoetsen en haren doen.
Jelkse als fysiotherapeut en Astrid als orthopedagoog en ervaring bij het CDTC begrepen precies waar het om gaat en we lieten Ralph met een gerust hart achter.
Nadat ze in het therapie huis hadden gewerkt met Ralph, zijn ze naar het zwembad gegaan en hebben ze daar verder met hem geoefend. Zowel in het water als op de oefenmat. Bij dit laatste sprak Ralph zijn gezicht boekdelen, net als in Curacao ging hij liever het water in ?.
Na de sessie hadden we een nabespreking met de therapeuten. We spraken over hoe Ralph het ervaarde, wat ze bij hem zagen en we kregen alvast wat tips. Ook vroeg Jelske of we de volgende dag de tandenborstel mee wilde geven.
Deze opzet herhaalde zich voor 5 dagen. Ralph ging de tweede dag erg vrolijk van start, dus dat was een goed teken.
Op woensdag kwam een fotograaf om therapie vast te leggen. Ook organiseerden de therapeuten op woensdag een bijzonder gezellig etentje voor de 3 gezinnen die deze week de therapie volgden. Dit was heel geslaagd, leuk om kennis te maken en van elkaar de – vaak herkenbare – dagelijkse situaties te horen.
Op donderdag mochten we meekijken in het zwembad. De zusjes van Ralph mochten ook nog even meehelpen bij het werken op de mat. ’s Middags hebben de zusjes samen met Cinthia geknutseld, gespeeld en gekletst. Dat vonden ze erg leuk.
Vrijdag kwam natuurlijk veel te snel! Het was een fijne week. We hebben Ralph weer iets beter leren kennen, vooral zijn prikkelverwerking en hoe we hem hiermee kunnen helpen. Bijvoorbeeld door regelmatig allerlei prikkels aanbieden, zoals trilling en druk, en buiten het poetsmoment spelen met de tandenborstel en haarkam.
We kregen handige tips voor het ochtendritueel van begroeten, aankleden en tandenpoetsen. We gaan ermee aan de slag. Verder was het voor ons goed om even stil te staan bij wat we doen met Ralph. Even uit de routine te stappen en na te gaan wat goed werkt en wat niet en wat we willen.

We zijn Jelske en Astrid erg dankbaar voor hun betrokkenheid en enthousiasme! En natuurlijk Stichting Syndroom van de Lach voor het mogelijk maken van deze fijne en nuttige week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *