Ralph

Van 1 februari 2016 tot en met 12 februari 2016 volgde Ralph de Dolfijnondersteunde therapie. Via onderstaande links kan je de blog lezen van zijn therapie.

Dag 1 – 1 februari 2016
Dag 2 – 2 februari 2016
Dag 3 – 3 februari 2016
Dag 4 – 4 februari 2016
Dag 5 – 5 februari 2016
Dag 6 – 8 februari 2016
Dag 7 – 9 februari 2016
Dag 8 – 10 februari 2016
Dag 9 – 11 februari 2016
Dag 10 – 12 februari 2016

Ralph

Ralph is onze vrolijke kanjer van 8 jaar. Hij is een eigenwijs, sociaal en lief kind, en hij heeft het Angelman Syndroom.

Ralph in blijdorpDit syndroom geeft hem veel uitdagingen om te overwinnen. Lopen gaat moeizaam, maar steeds een beetje beter. Praten kan hij niet, maar hij heeft wel veel te vertellen. Helaas begrijpen we elkaar niet altijd. Maar zijn gulle lach, natte kus en zijn knuffels snappen we wel!

Eten is ook iets wat bij Ralph niet ‘gewoon’ gaat. De combinatie van afwijkende prikkelverwerking en spieren die niet goed meewerken, maakt dat hij weinig eet en sinds 2 jaar een maagsonde heeft. Verder zijn dagelijkse dingen zoals tandenpoetsen, haren kammen, handen afvegen en een aai over zijn bol voor hem heel heftig, doordat prikkels anders binnenkomen dan bij ons.

Maar gelukkig zien we – ministapje voor ministapje – dat Ralph zijn uitdagingen aangaat. We hopen dat de dolfijntherapie Ralph kan helpen de prikkels (sensorische integratie) beter te handelen en hem helpt meer controle over zijn lijf te krijgen.

De combinatie van betere prikkelverwerking en meer controle over zijn lijf kan hem helpen met het eten, maar ook met communiceren. We hopen dat het hem meer grip op zijn eigen leven geeft.

Dat deze therapie het hele gezin betrekt, is een belangrijk aspect voor ons. Dit helpt ons om thuis samen verder te gaan. Ook is het voor Ralph zijn zusjes een mooie mogelijkheid om meer begrip te krijgen en op een mooie manier contact met hun broer te maken.

Bob, Kim, Ralph, Eva & Mirthe

3 gedachten over “Ralph”

  1. Ralph heel veel plezier met de dolfijnen. Fijn dat je met de hele familie daar mag genieten. Ik ben erg benieuwd naar de reacties!
    liefs, Ria

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *