Suus, Dag 1 – 23 mei 2016

Na anderhalf jaar is Suus weer terug bij het CDTC! En Suus is bibizichtbaar blij om therapeute Bibi weer te zien en laat dit merken met een brede lach en een omhelzing. Mooi om te zien!

Bibi zal ook dit keer Suus begeleiden en wordt bijgestaan door logopediste Nina en dolfijn Chabelita . Chabelita  is volgens dolfijntrainster Amber een vrolijke en beetje eigenwijze dolfijn. Dat past dus goed bij Suus. Leuk om te weten: Chabelita is 8 maanden zwanger, ze moet nog maar 4 maanden!

Eerst is er een intake gesprek en we vertellen hoe het na de therapie van februari 2015 thuis is gegaan.  Suus heeft grote sprongen gemaakt.  De handvatten en tips van het CDTC hebben we toegepast in de praktijk met als gevolg dat oa Suus zichzelf niet meer bezeerd, de belevingswereld van Suus een stuk groter is geworden en dat we veel beter met Suus kunnen “communiceren”. En we bespreken wat de belangrijkste doelen voor de komende twee weken zijn: communicatie en mondmotoriek. Eten, drinken uit een beker en articulatie.

Na de intake gaat Suus naar binnen voor het eerste half uur therapie “op ’t droge”. Als ze weer naar buiten komt, heeft Suus het wetsuit aan en is klaar voor haar eerste kennismaking met Chabelita.  Suus heeft eerst vooral aandacht voor het water, maar al snel zie je dat Suus zich rustig laat meevaren. Ze reageert met gezellige kreten op het dolfijnen geluid dat Chabelita veelvuldig maakt.  Op het dok wordt daarna hard gewerkt aan het stimuleren van het mondgebied en Suus maakt keuzes aan de hand van kaartjes.
suusdag1a
Na de sessie gaat Suus lekker douchen en Bibi legt uit wat ze de komende 2 weken wil gaan doen. Het mondgebied gaat veel gestimuleerd worden, zodat het mondgevoel van Suus meer gebalanceerd raakt, meer balans is meer gevoel, meer gevoel is meer controle! De basis om te beginnen met eten en drinken.  Bibi maakt oa gebruik van de begrippen ‘ja’ en ‘nee’, ‘laatste keer’ en ‘klaar’. Deze gebruiken wij nu ook al, maar het idee is om Suus ze ook zelf te laten gebruiken.

Wat was het weer ongelooflijk bijzonder om Suus weer met de dolfijn te zien!
suusdag1

12 gedachten over “Suus, Dag 1 – 23 mei 2016”

  1. Hey vriendinnetje(s), naar deze blog hebben we alweer een tijdje uitgekeken.
    We hebben genoten van de foto’s. Dat belooft weer veel goeds!
    Nu door naar de blog van vandaag want die staat alweer klaar.
    Kuzzz,

  2. Geweldig! Geniet & verwonder. Ik krijg al heimwee als ik het lees. Groetjes van Dean en ons aan iedereen daar en in het bijzonder aan Lisette natuurlijk! Veel succes en ik ga jullie blog met veel plezier weer volgen. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *